FM 2021 | Wonderkid listesi!

Dünyanın en çok oynanılan futbol oyunlarından birisi olan ve 10 Kasım'da tam sürümünün yayınlanmasının ardından milyonlarca oyuncunun indirdiği Football Manager 2021 için geçtiğimiz haftalarda hem oyun hem de Galatasaray kulüp profili inceleme yazısını kaleme almıştık. Bu yazımızda, menajerlik dünyasının Arsené Wenger'leri olan genç yetenek avcıları olan bizlerin dikkatini çekecek ve uzun yıllar oyunu domine edecek isimleri mercek altına aldık.. Özetle, kağıdınızı - kaleminizi hazırlayın. Bu yazı Football Manager 2021'deki wonderkid oyuncuları içerir! 

BETA sürümünün ardından 10 Kasım'da tam sürümle yayına çıkan FM 2021, geride kalan yaklaşık 1 aylık sürenin ardından oyun severlerin beğenisini kazandı. Bu sezon hem etkileşim - takım toplantıları hem de taktik ekranında daha fazla ayrıntı bizleri karşılarken, tamamen yenilenen maç arayüzüyle de dikkat çekti. FM severlerin oldukça aşina olduğu ve binlerce kullanıcı tarafından kullanılan Genie Scout eklentisi her ne kadar şimdilik sadece G-Edition (ücretli) sürümüyle çıksa da, her yıl olduğu gibi Aralık ayının ortalarında ücretsiz sürümünün çıkması bekleniyor. Genie Scout ile birlikte oyundaki database içerisinde hem oyuncuların genel rating durumlarını hem de potansiyel süperstar adaylarını tespit etmek kolaylaşırken, FM 2021'de bu sezon beklentilerin çok yüksek olduğu isimleri sizler için derledik..

Oyunun klasik wonderkidlerini daha database açmadan bile saymak mümkün: Donnarumma, Upamecano, De Light, Saliba, Todibo, Konate, Trent-Alexander Arnold, Hakimi, Camavinga, Foden, Almada, Olmo, Aouar, Havertz, Mbappe, Fati, Rashford, Sancho, Felix, Chiesa, Rodrygo, Vinicius, Trincao, Greenwood, Martinez, Kean, Haaland, Arp.. Ancak bu arkadaşları transfer etmek için en iyi ihtimalle 20-30 milyon Euro bonservis ödemek ve belki de yıllık 4-5 milyon Euro ücret ödemek zorundasınız. Örneğin, Bayern Münih'in 18 yaşındaki wonderkid genç forveti Arp'ın yıllık ücreti 5 milyon Euro! Alabilecek bir babayiğit varsa, buyursun. Bizim yazımız bu tarz isimlerden biraz daha farklı olacak ve ağırlıklı olarak Güney Amerika menşeili, Avrupa'nın ikinci kategori ülkelerinden bir üst seviyeye geçmek için basamak arayan isimler olacak. 

KALECİLER
Oyunun en iyi kalecisi kuşkusuz Milan'ın genç yıldızı Donnarumma ancak en az onun kadar bir kaleci daha tanıyoruz. Genk forması giyen 18 yaşındaki Vandevoort oyunun potansiyeli en yüksek ikinci kalecisi konumunda.. Belçikalı genç kaleciyi Real Madrid'in müzmin kiralık kalecisi Andriy Lunin ve Porto'nun altyapıdan yetiştirdiği genç ismi Diogo Costa takip ediyor.
  • Donnarumma - 9.1/10
  • Vandevoordt - 8.3/10
  • Andriy Lunin - 7.8/10
  • Diogo Costa - 7.8/10
STOPERLER
Stoper pozisyonunda oyunu sürklase edecek isimlerin başında Juventus'un genç yıldızı Matthjis de Light gelirken, bu sezon Barcelona'da kiralık olarak Benfica'ya gönderilen Fransız stoper Todibo ve Leipzig formasıyla Avrupa'nın devlerine göz kırpan bir başka Fransız stoper Dayot Upamecano zirveyi takip ediyor. Ancak bu isimleri almak pek kolay değil, bu nedenle bir tık daha aşağıya iniyoruz. 

Malmö forması giyen Boşnak stoper Ahmedhodzic, Leipzig forması giyen Hırvat stoper Josko Gvardiol, Zürih forması giyen İsviçreli stoper Becir Omeragic ve Dinamo Kiev'in genç Ukraynalı savunmacısı Denys Popov örneğin stoper rotasyonunda sizi asla pişman etmeyecek ucuz yollu isimlerin ilk sırasında geliyor. 
  • De Light - 9.3/10
  • Todibo - 8.7/10
  • Upamenco - 8.7/10
  • Ahmedhodzic - 8.3/10
  • Gvardiol - 8.3/10
  • Omeragic - 7.8/10
  • Popov - 7.8/10
BEKLER
Savunmanın kenar oyuncuları göz önüne alındığında oyunda tıpkı gerçek hayatta da olduğu gibi bek yetiştirme konusunda bir sıkıntı olduğunu görüyoruz, özellikle sol bek bölgesinde.. Yada potansiyeli yüksek isimlerin Avrupa'nın devlerinde olduğu gerçeği karşımızda duruyor, ki bu da potansiyel transfer ihtimallerini azaltıyor. Belki oyunun ilk yıllarında kiralama yoluna girebilirsiniz. Klasik olarak TAA, Hakimi, Reece James, Max Aarons, Nuno Mendes, Alphonso Davies gibi isimlerin transferi pek kolay olmasa da Roma altyapısından yetişen 18 yaşındaki sol bek Calafiori göze çarpan isimlerin arasında ilk sırada yer alıyor. Sol bek konusunda 10 üzerinden 7.8 ratingi olan Ukraynanın iki genç oyuncusu Vitaliy Mykolenko ve Viktor Korniienko dikkat çekerken, Olhanense forması giyen Portekizli sol bek Leonardo Lelo da oyunun potansiyelleri sol beklerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Savunmanı sağı biraz daha kısır bir döngüye sahip ve klasik isimlerin dışında SEP forması giyen Brezilyalı Gabriel Menino alınabilecek ilk isim.. Barcelona'da beklentilerin altında kalan 21 yaşındaki Senegalli sağ bek Wague'yle birlikte Sassuolo forması giyen Mert Müldür tabir-i caizse "alabiliyorsanız alın" diyebileceğimiz beklerden bazıları..

MERKEZ ORTA SAHALAR
Futbol dünyasının süper çocuğu Eduardo Camavinga, Milan'ın yeni registası Sandro Tonali, Pep Guardiola'nın yeni harikası Phil Foden, yıllardır atanamayan süperstar adayı Martin Odegaard gibi isimleri bu listeye yazmanın herhangi bir anlamı yok. O nedenle biraz daha transferi gerçekçi isimlere göz atalım diyoruz ve bu listede Famalicao'nun defansif orta sahası Gustavo Assuncao, Anderlecht'in futbol dünyasına sunduğu Belçikalı savunmacısı Marco Kana, Kopenhag forması giyen merkez orta saha Marko Stamenic, Salzburg'un yeni harikalarından Samson Tijani, Uruguay takımlarından Fenix'in genç yeteneği Manuel Ugarte yada Güney Amerika'nın üretim merkezi Arjantin'de San Lorenzo forması giyen Matias Palacios,  Velez forması giyen Thiago Almada, Argentinos Jnrs forması giyen 20 yaşındaki Fausto Vera'yı sizlerle tanıştırmak istiyoruz. Elbette bu saydığımız isimlerden bir Camavinga veya Tonali performansı alamazsınız ancak Marsilya'dan bonservisini almak için masaya 50 milyon Euro koymanız gereken Boubacar Kamara yada Barcelona altyapısından yetişen Oriol Busquets, Riqui Puig yada Manchester United altyapısından yetişen James Garner gibi isimlerden alacağınız katkıdan daha fazlasını alabilirsiniz. 
  • Camavinga - 9.3/10
  • Phil Foden - 8.8/10
  • Tonali - 8.5/10
  • Gustavo Assuncao - 7.8/10
  • Marco Kana - 7.8/10
  • Samson Tijani - 7.8/10
  • Manuel Ugarte - 7.8/10
  • Fausto Vera - 7.8/10
  • Boubacar Kamara - 7.6/10
  • Riqui Puig - 7.6/10
KANAT OYUNCULARI
Orta sahanın hücumcu kanatları konusunda ilk sırada Roma'nın yıldız adayı Nicolo Zaniolo yer alırken, Barcelona altyapısından yetişen İspanyolların harika çocuğu Ansu Fati de oyuna damga vurmaya hazırlanıyor. Juventus'un bu sezon büyük bir bonservisle kadrosuna kattığı İsveçli kanat oyuncusu Dejan Kulusevski'nin ardından dördüncü sırada tanıdık bir isim yer alıyor: Rapid Wien forması giyen Yusuf Demir! Avusturya pasaportuna sahip genç oyuncu Liverpool'un büyük beklentilere sahip olduğu İngiliz kanat forveti Harvey Elliott'tan daha yüksek ratingle karşımıza çıkarken, Ansu Fati'yle aynı potansiyele sahip olduğu ancak Jadon Sancho'dan bir tık aşağıda olacağı öngörülmüş. 

Günümüzde de yıldız olma ihtimallerini bildiğimiz isimlerin dışında Atletico Bilbao forması giyen Nico Serrano transferi gerçekleşebilecek en büyük ihtimalli isim olarak karşımızda yer alırken, Chivas forması giyen Jose Juan Macias da transfer edilebilir wonderkid isimlerden birisi.. Sağ tarafta ise Atlético Mineiro (ATM) forması giyen Savio, Bologna forması giyen Emanuel Vignato, Schalke forması giyen Rabbi Matondo, Santos altyapısından yetişen Renyer transferi gerçekleşebilecek isimlerden bazıları. Diğer isimlerin transferi için masaya 30 milyon Euro'dan fazla koymanız gerekiyor.

FORVETLER
FM serisinin en iyi oyuncularından birisi Kylian Mbappe ne yazık ki wonderkid listesinde karşımıza çıkan isimlerden birisi.. 10 üzerinden 9.8 ratinge sahip olan Fransız süperstarı, 8.8 rating ile Manchester United altyapısından yetişen Mason Greenwood ve Borussia Dortmund'un gol makinesi Erling Haaland takip ediyor. Hiç kuşkusuz gerçek hayatta da olduğu üzere, forvet oyuncuları oyunun en pahalı isimleri arasında ilk sıralarda kendilerine yer buluyor ve wonderkid listesi Osimhen - Boadu - Zirkzee - Esposito olarak devam ediyor. Üst düzey forvetin transferi konusunda gerçekçi olmak biraz zor, o nedenle oyunun ilk senelerinde Zirkzee - Adeyemi - Parrott gibi isimlerin kiralanması en iyi senaryo olarak görünüyor. 

Ancak siz yne de River Montevideo forması giyen Matias Arezo, Santos forması giyen Kaio Jorge ve Marcos Leaonardo, Flamengo forması giyen Lazaro, Club Brugge forması giyen Badji ve Zürich forması giyen Wilfried Gnonto gibi isimler için nabız yoklayabilirsiniz. Bu isimlerin rating değerlerinin üzerinden 7.9 - 8 olduğunu ifade edelim ve bunun yanı sıra transferleri sırasında da maksimum 5 milyon Euro (Badji için istenen bedel, Arezo ve Jorge için 2 milyon Euro talep ediyor kulüpleri) talep ediliyor. 

TÜRK WONDERKİD OYUNCULAR
FM 2021'de bazı Türk oyuncuların wonderkid olduğunu görmek mutluluk verici olurken, dikkat çeken isimler arasında Galatasaray'dan kimsenin olmaması bizler adına üzüntü vericiydi. Geçen sene bu listeye kafadan giren Mustafa Kapı yerini Rapid Wien forması giyen Yusuf Demir'e verirken, son haftalarda ismi sıklıkla Galatasaray ile anılan Bursaspor'un genç yeteneği Ali Akman da oyunun en iyi yerli forvetlerinden birisi olmaya aday.. 

  • Yusuf Demir - 8.8/10
  • Ozan Kabak -7.8/10
  • Mert Müldür - 7.9/10
  • Cemali Sertel - 7.8/10
  • Ravil Tagir - 7.7/10
  • Mustafa Kapı - 8.1/10
  • Orkun Kökçü - 7.9/10
  • Gökdeniz Bayrakdar - 7.8/10
  • Burak İnce - 7.9/10
  • Ömer Faruk Beyaz - 8.2/10
  • Ali Akman - 7.7/10
  • Naci Ünüvar - 8.3/10

Galatasaray Başkan Adayı Burak Elmas, FCN Blog Youtube kanalına konuk oldu ve çok özel açıklamalarda bulundu! Burak Elmas ile yaptığımız röportajı izlemeyi unutmayın. Kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 👇👇


FCN Blog YouTube kanalına desteğinizi bekliyoruz; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0