KBL | Uzatmada gelen galibiyet!


Kadınlar Basketbol Ligi
'nde normal sezonun 16. haftasında Galatasaray kadın basketbol takımı evinde Kayseri Basketbol'u ağırladı. Rakibi karşısında maça etkili başlayan ve devreyi de 15 sayı önde tamamlayan Sarayın Sultanları, uzatmaya giden karşılaşmada sahadan 100-92 galip ayrılarak ligdeki zirve takibini sürdürdü. 

Galatasarayımız maça Asena Yalçın, Sude Yılmaz, Pelin Derya Bilgiç, Anete Steinberga ve Mercedes Briann Russell beşlisiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelede takımımız Mercedes Russell ve Anete Steinberga'nın sayılarıyla dengeyi lehimize çevirdi. Hücumda topu iyi dolaştırarak cazip boş atış fırsatları bulan takımımız, Sude Yılmaz'ın ve Anete'nin iki üçlük isabetiyle, çeyrek bitimine 2:34 dakika kala farkı çift hanelere çıkararak rakibe mola aldırdı: 24-14. Bu bölümde 5/5 üçlük isabeti kaydeden Galatasarayımız, bençten gelen kaptan Cansu Köksal'ın üçlüğüyle çeyreği 29-18 önde kapadı. Temponun iki takım adına biraz yavaşladığı ikinci çeyreğe Pelin Derya Bilgiç'in turnikesiyle başladık. Pelin'in basket faulden 3 sayı bulmasıyla hücum grafiğini yükselten takımımız, çeyrek ortasında Pelin Derya Bilgiç'in üçlüğü ve Sude Yılmaz'ın iki isabetli serbest atışıyla farkı 20'li hanelere yükseltti: 45-25. Bu çeyrekte Pelin 8 sayısıyla öne çıkan isim oldu. Takımımız devreye 49-34 üstünlükle girdi. Anete'nin sayılarıyla hücumdaki ritmini artıran takımımız çeyrek ortasında farkı tekrar 20'li hanelere çıkardı. Hücumda ve savunmada agresifliğini artıran Kayseri takımı, çeyrek sonuna doğru mevcut farkı indirse de son çeyreğe 69-60 üstünlükle gittik. Son çeyrekte dengeyi yakalayan Kayseri ekibi 85-85 eşitliği yakalayarak maçı uzatmalara götürdü. Uzatma devresinde savunma sertliğini artıran takımımız, Anete Steinberga'nın maça ağırlığını koymasıyla maçı 100-92 kazandı.

Beş basketbolcumuzun çift haneli sayı ürettiği müsabakada Anete Steinberga 26 sayı, 4 ribaunt ve 4 asistle öne çıkan isim oldu. Pelin Derya Bilgiç 23 sayı, 6 asist ve 4 top çalma ile önemli katkı verdi. Mercedes Russell 21 sayı ve 5 ribauntla maçı tamamladı. Asena Yalçın 15 sayılık performansıyla dikkat çekti. Sude Yılmaz ise 10 sayı ve 8 ribaunt ile savunmadaki katkısıyla öne çıktı.

Galatasaray'da Basketbol Şubesi'nde neler oluyor? Basketbol Şampiyonlar Ligi'ne veda, yapılan transferler ve daha fazlası Bench Arkası'nın yeni bölümünde konuşuldu... İzlemeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 

FCN Blog YouTube kanalına desteğinizi bekliyoruz; buraya tıklayarak kanalımıza ulaşabilir ve abone olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0