STSL | Türk Telekom Stadı'nda Belhanda'nın akşamı!

Galatasaray, son 2 haftada yaşanan 5 puanlık kaybın ardından Süper Lig'in 18. haftasında konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 6-0 gibi bol gollü bir skorla mağlup etti. 

Galatasaray, maça Okan Kocuk, Emre Taşdemir, Şener Özbayraklı, Ryan Donk, Marcao Teixeira, Taylan Antalyalı, Emre Akbaba, Younes Belhanda, Arda Turan, Oğulcan Çağlayan, Mbaye Diagne ilk 11'iyle çıktı. 

Mücadelenin henüz 27. saniyesinde sol taraftan Emre Taşdemir'in getirdiği topta fileleri sarsan Mbaye Diagne, Süper Lig'deki bu sezon en erken golü kaydetti ve son 7 maçında 9 gole ulaştı. Golü çok erken bulan sarı kırmızılılar üst üste pozisyonlar bulurken, 2. golünü 37. dakikada attı. Marcao'nun attığı uzun topta Diagne, topu çok iyi saklayarak geriden gelen Arda Turan'a bıraktı. Arda, ceza yayının yakınındaki Younes Belhanda'yı gördü. Faslı futbolcu uzaktan sol köşeye sert ve düzgün şekilde vurarak topu filelere gönderdi. 44. dakikada Gençlerbirliği kalecisinin zayıf pasında muazzam şekilde araya giren Younes Belhanda, sağdan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Sol direk dibine soğukkanlı bir şekilde plasesini yapan Faslı yıldız kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü kaydetti. Bu golden sadece 2 dakika sonra sahneye yine Belhanda çıktı: Emre Taşdemir'in ters kanada gönderdiği yüksek topta savunmadan seken topa Oğulcan sahip oldu. Onun pasında Arda Turan savunma arkasındaki Belhanda'ya harika bir tek pas gönderdi. Younes Belhanda, ayağının dışıyla sağ köşeden topu filelerle buluşturdu ve hat-trick yaptı. İlk yarı 4-0'lık skorla tamamlandı.

Galatasaray, ikinci yarıda biraz frene basar gibi olsa da 64. dakikada sol kanattan Emre Akbaba'nın içeriye gönderdiği mükemmel ortada kaleci ile karşı karşıya kalan Oğulcan Çağlayan, düzgün bir vuruşla takımının 5. golünü kaydetti. 65. dakikada ise yerini Babel'e bıraktı; Belhanda'nın yerine ise  Kerem Aktürkoğlu, oyuna dahil oldu. Oyuna girer girmez savunmanın arkasına atılan topa hareketlenen Kerem Aktürkoğlu, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Übeyd'in Kerem'i düşürmesiyle hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Beyaz noktaya geçen Ryan Babel, sol köşeden topu filelerle buluşturdu ve skoru 6-0'a taşıdı. 75. dakikada Taylan Antalyalı yerine Christian Luyindama, Mbaye Diagne yerine Jesse Sekidika; 82. dakikada ise Donk kenara gelirken Valentin Ozornwafor sarı-kırmızılı formayla ilk maçına çıkmış oldu. Mücadele de Galatasaray'ın 6-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

2 hafta sonra galibiyetle tanışan Galatasaray, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya gelecek. Sonrasında ise derbi mücadelesinde Beşiktaş'a konuk olacak.

Galatasaray'da sezon başında transfer listesinin basına sızması ve Fatih Terim - Mustafa Cengiz arasında yaşanan gerilimi sosyal medyanın sevilen ismi Tansel Taşanlar yorumladı.  Yaşananları öğrenmek için yayınımızı izlemeyi ve kanalımıza abone olmayı unutmayın! 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0