DeAndre Roselle Yedlin resmen Galatasaray'da!

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, yılbaşı akşamı geçirdiği talihsiz kazanın ardından uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olan Omar Elabdellaoui yerine kadrosuna bir takviye daha gerçekleştirdi.. Daha önce Henry Onyekuru, Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohammed'i renklerine katan takımımız son olarak Premier Lig takımlarından Newcastle United'da forma giyen DeAndre Yedlin ile anlaşma sağladı. 2,5 yıllık sözleşme imzalanan Amerikalı savunma oyuncusu için bonservis bedeli ödenmezken, oyuncuya da yıllık 1.1 milyon Euro ödenecek.

9 Temmuz 1993 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington eyaletinde bulunan Seattle'da hayata gözlerini açan Yedlin, ülkesinin en popüler spor dalı olan beyzbol yada basketbol yerine Batı Yarımkürenin "yeni dünya" olarak adlandırılan bölgede küçük yaşlarda futbol oynamaya başladı. 2004-2010 yılları arasında okul eğitimi aldığı dönemlerde sırasıyla 2'şer yıl olmak üzere Emerald City, Northwest Nationals, Crossfire Premier altyapısında yer alan Yedlin, takvim yaprakları 2010 yılının yaz aylarını gösterdiğinde ülkesinin en büyük futbol takımlarından birisi olan Seattle ile profesyonel sözleşme imzaladı. MLS'nin profesyonel sözleşme kuralları gereğince Academy'den yükselen Yedlin, kariyerinin ilk dönemlerinde Akron Zips'te kiralık olarak forma giymesinin ardından 2013 yılında Seattle Sounders'ın A takım kadrosunda yer almaya başladı. 

Alman asıllı Amerikalı teknik adam Sigi Schmid tarafından A takımda şans verilen Yedlin, ilk sezonunda düzenli olarak görev yaptı. MLS, CONCACAF Şampiyonlar Ligi ve MLS Play-offları olmak üzere ilk sezonunda 37 maçta görev yapan Yedlin bu karşılaşmalarda 3 gol - 2 asistlik performans sergiledi. 2013 yılının Haziran ayında ABD Milli takımının U20 kadrosuna davet alan Yedlin, bir sonraki sezon olan 2014 yılında da düzenli olarak forma giymeye devam etti. Amerikalı sağ bek Seattle formasıyla 32 maçta ilk 11'de görev yaparken, 4 asist yaptı ve takvim yaprakları 2014 yılının Şubat ayını gösterdiğinde Jürgen Klinsmann tarafından A milli takıma davet edildi. 

FUTBOLUN ANA VATANI: İNGİLTERE'YE TRANSFER
Yedlin'in gösterdiği istikrarlı ve başarılı performansın ardından Tottenham scoutlarının ilgisini çekmeyi başardı. Ağustos ayında Premier Lig ekibine sadece 2.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer oldu ancak yarım sezon (2015, Ocak) takımında kalmasına karar verildi. 2015 yılının Ocak ayında Londra'ya ayak basan Yedlin ilk sezonunda Mauricio Pochettino'nun takımında kadroya girmekte oldukça zorlandı ve zaman zaman B takımla maçlara çıktı. 2015/16 sezonunda transfer döneminin son günlerinde Sunderland'e kiralanan Yedlin, burada geçirdiği tek sezonda (3 tanesi hariç) 25 kez ilk 11'de ve 90 dakika görev yaptı. Yedlin bu karşılaşmalarda sadece 2 asist yaparken, Sunderland küme düşmenin sadece bir sıra üzerinde kendisine yer buldu. İngiltere'de geçirdiği 1.5 yıllık ilk adaptasyon döneminin ardından Yedlin, dikkatleri üzerine çekti ve 2016 yılının Ağustos ayında 6 milyon Euro bonservis bedeliyle Championship takımlarından Newcastle United'ın yolunu tuttu. Teknik direktör Rafa Benítez'in transferini istediği Amerikalı oyuncu sağ bek orjinli olmasına karşın siyah-beyazlı takımda zaman zaman sağ açık olarak görev yaptı ve sezon sonunda adını Premier Lig'e yazdıran Tyne Nehri'nin kuzey yakasının önemli bir parçası olmayı başardı. Yedlin sezon içerisinde yaşadığı sakatlık nedeniyle 2 ay takımdan uzak kalırken, sezon sonunda 32 resmi maçta 1 gol - 6 asistlik performansı adının karşısına yazdırmıştı. 

Yedlin bir yıl aralık ayrılığın ardından yeniden Premier Lig'e dönmüş oldu ancak sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle ligin 5. haftasına kadar forma giyemedi. Stoke City mücadelesiyle ilk 11'deki yerini geri alan Amerikalı bek, büyük bir istikrar gösterdi ve takip eden 33 maçın tamamında ilk 11'de görev yaparak sezonu tamamladı. Rafa Benitez'in öğrencileri ligin son haftasında Chelsea karşısında aldıkları galibiyetle sezonu 10.sırada tamamlayarak önemli bir başarı elde etmişlerdi. İspanyol teknik adamın taktik tahtasında önemli bir yere sahip olan Yedlin, bir sonraki sezonu olan 2018/19 sezonunda da ilk 11 oyuncusu olarak sezona başladı. Ligin son bölümünde her ne kadar yerini İspanyol oyuncu Javier Manquillo'ya kaybetse de Yedlin sezon genelini 29 lig maçında ilk 11'de çıkmak üzere 1 gol - 2 asistlik performansla tamamladı. 

STEVE BRUCE DÖNEMİ VE MANQUILLO FAKTÖRÜ
17 Temmuz 2019 tarihinde teknik direktörlük görevine getirilen Steve Bruce yaz döneminde kasık sakatlığı yaşayan ve Eylül ayına kadar takımdan uzak kalan Yedlin'i ligin 8. haftasında oynanılan Manchester United karşılaşmasında ilk 11'de görev vererek takımdaki rolünü göstermişti. Amerikalı oyuncu üstüste 6 lig maçında ilk 11'de 90 dakika görev yaptıktan sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle 1 ay takımdan uzak kaldı ancak dönüşü yine bir Manchester United maçıyla oldu. Ocak ayında el bileğinden sakatlanan Yedlin, bir süre takımdan uzak kalırken koronavirüs nedeniyle Mart ayında ara verilen Premier Lig'de karantina dönüşünde rotasyonda şans bulmaya başladı ve sezonu 16 lig - 4 kupa maçı olmak üzere 20 maçta 1 gollük performansla tamamladı. 

2020-21 sezonunun ilk yarısında takımdaki yerini tamamen İspanyol mevkidaşı Manquillo'ya kaptıran Yedlin, yedek kulübesinin gediklisi haline geldi. Amerikalı oyuncu yaşadığı çalışma izni problemi nedeniyle bir süre takımdan uzak kalırken, sezonun ilk bölümünde bu sorunun da çözülmesinin ardından toplamda 10 maçta 746 dakika sahada kalırken 1 asist yaptı. 

FCN Blog ailesi olarak DeAndre Yedlin'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

DEANDRE YEDLİN KİMDİR?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0