Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla resmen Galatasaray'da!

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray, uzun bir süre gündemi meşgul eden forvet transferini sonuçlandırdı.. Daha önce kadrosuna Halil Dervişoğlu ve Henry Onyekuru takviyelerini yapan Galatasaray, son olarak Zamalek forması giyen Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla'yı da satın alma opsiyonlu olarak kadrosuna kattığını açıkladı. Mısırlı oyuncu için yapılan anlaşmada 1.5 yıllık kiralanması için 2 milyon Dolar peşin ödenirken, 31 Aralık 2021'e kadar geçerli 4 milyon Dolar'lık satın alma opsiyonu bulunuyor. 

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi olan ve üzerinden binlerce yıl geçmesine rağmen sırrı hala çözülemeyen piramitlere sahip olan Kahire'nin küçük bir kasabası olan Giza'da takvim yaprakları 28 Kasım 1997'i gösterdiğinde dünyaya gelen Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla futbol hayatına da doğup büyüdüğü topraklarda başladı. Zamalek altyapısında futbol hayatını sürdüren ve 17 yaşında ilk profesyonel sözleşmesine imza atan Mohamed, alt yaş kategorilerinde gösterdiği performansla milli takım antrenörlerinin dikkatini çekti. Bu durum pek uzun sürmedi ve ilk olarak 2016 yılının Ağustos ayında El-Dakhlia takımına kiralandı. Mısırlı teknik adam Diyaa Abdelsamad'ın yönetiminde sezona başlayan Dakhlia için sezon ortasında teknik direktör değişikliği yaşansa da, 17 yaşındaki Mohamed bu seviyedeki ilk sezonunda 17 maçta görev yaptı ve 4 kez gol sevinci yaşadı. 

2017 yılında Mısır Premier Ligi takımlarından Tanta'nın yolunu tutan Mohammed burada ilk 11'in önemli bir parçası oldu ve teknik direktör Khaled Eid'in hücum hattında sürekli şans verdiği bir isim oldu. Sezona etkili bir başlangıç yapan genç forvet 23 lig maçında 6 gol - 1 asistlik performans sergilerken, sezonun son bölümde (Mart'tan sonra) çeşitli nedenlerden ötürü kadroda yer almadı ve Zamalek'e geri döndü. 

LİGİN EN İYİ VE EN GOLCÜ GENÇ OYUNCUSU
2018 yılının Haziran ayı geldiğinde Mohamed'in yeni rotası Tala'ea El-Gaish kulübü oldu. Gaish'te teknik direktör Mohamed Helmi'nin planlarında önemli bir role bürünen ve 4-2-3-1 düzeninde ön tarafta tek forvet olan Mohamed, potansiyelini yavaş yavaş göstermeye başladı. Ligde ilk golünü 12. haftada eski kulüplerinden El-Dakhlia karşısında kaydeden genç golcü, bir sonraki hafta Gouna karşısında duble yaptı. Petrojet ve El-Ittihad karşısında da fileleri havalandıran Mohamed sezonu 29 lig maçında 12 gol - 5 asistlik performans ile tamamladı. Bu performans genç oyuncuya milli takım kapılarını da sonuna kadar açtı. Genç golcü sezon sonunda (2019 Haziran ayında) Zamalek'e geri döndü.

Milutin Sredojević'in teknik direktörlüğünü yaptığı Zamalek'te ilk maçında kenardan gelmesine karşın golle tanışan Mohamed, bir sonraki haftadan itibaren ilk 11'de görev yapmaya başladı. Mısır Ligi'nde çıktığı 29 maçta 11 gol, CAF Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan Zamalek adına çıktığı 12 maçta 5 gol - 2 asistlik performans sergileyen genç golcü, altyapısından yetiştiği başkent ekibinde profesyonel olarak geçirdiği ilk sezonunda Mısır Ligi şampiyonluğu, CAF Süper Kupa şampiyonluğu, Mısır Süper Kupası şampiyonluğu gibi mutluluklar yaşadı. Mostafa Mohamed sezon sona erdiğinde büyük bir kısmı ilk 11'de olmak üzere 46 maçta 16 gol - 3 asistlik performans sergilemiş oldu. 

2020 yılını Zamalek'te geçiren ve takımın değişmez parçalarından birisi olan Mohamed, bu sezona da etkili bir başlangıç yaptı. Genç golcü Aralık ayında oynanılan ligin ilk 2 maçında 2 gol atarken, takip eden süreçte 4 maçta kadroda yer almadı. El-Gouna karşısında yedek kulübesinden oyuna dahil olan Mohamed, son olarak 23 Ocak'ta oynanılan Aswan karşılaşmasında 90 dakika görev yaptı. 

MISIR'IN EN ÖNEMLİ POTANSİYELİ
Afrika Uluslar Kupası Elemeleri kapsamında Mart 2019'da oynanılan Nijer - Mısır karşılaşmasında milli takım teknik direktörü Javier Aguirre karşılaşmanın 79. dakikasında Olympiakos forması giyen Ahmed Hassan'ı kenara alırken, Zamalek'in genç yıldızını sahaya sürüyordu. Mohamed bu maçtan 3 gün sonra oynanılan dostluk maçında Nijerya karşısında ise ilk 11'de başladı. 2019 yılının Kasım-Aralık aylarında düzenlenen U23 Afrika Kupas'nda şampiyonluk sevinci yaşayan Mısır milli takımının en büyük kozu olan ve turnuvada 4 gol kaydeden Mohammed, bu performansıyla A milli takımın gelecek yıllar adına büyük bir güvencesi olduğunu gösterdi. 

FCN Blog olarak yeni transferimiz Mostafa Mohamed Ahmed Abdalla'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 


MOSTAFA MOHAMED KİMDİR?
MUSTAFA MUHAMMED KİMDİR?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0