STSL | Mücadeleyle gelen 3 puan..

Süper Lig'de lider Galatasaray, sezonun 25. haftasında Kasımpaşa'yı evinde ağırladı. İstanbul'da etkisini sürdüren yoğun kar yağışı altında oynanılan mücadelede takımımız sahadan 2-1'lik skorla galip ayrılırken, galibiyeti getiren goller Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed'den geldi. 

Hafta içerisinde kupada Alanyaspor karşısında sahadan 3-2'lik mağlubiyetle ayrılarak turnuvaya veda eden Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, ligde oynanılan Kasımpaşa mücadelesinde kadroda değişikliğe gitti. Deneyimli teknik adam kar yağışının da etkisiyle ağırlaşan zeminin de etkisiyle fizik gücüne daha yakın bir ilk 11'i sahaya sürdü. Galatasaray'da dikkat çeken en önemli değişiklik uzun süredir kadronun değişmezlerinden olan Ryan Donk - Marcao tandeminin bozulması olurken, teknik direktör Fatih Terim ayrıca sezon başından bugüne sürekli olarak şans verdiği Taylan Antalyalı yerine de Etebo'yu sahaya sürdü. Kasımpaşa karşısında Galatasaray mücadeleye Fernando Muslera - Martin Linnes, Christian Luyindama, Marcao, Ömer Bayram - Etebo, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu, Ryan Babel ve Mostafa Mohamed onbiriyle başladı. Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren rakip kaleye yüklenen ve tabir-i caizse kaleyi gördüğü yerden şut atarak yoklayan takımımız aradığı golü erkenden buldu. İlk 10 dakika içerisinde rakip kaleye 7 şut atan Galatasaray, rakip kaleci Ertuğrul'u geçemedi. Kullanılan köşe vuruşunda Mostafa Mohamed yine nefis bir kafa vuruşu yaparken, dönen topu Kerem Aktürkoğlu tamamladı ve takımımızı öne geçirdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle zemin oldukça ağırlaşırken, temizleme aşamasında yaşananlardan da dolayı zemin oldukça bozuldu. Bu nedenle iki takım oyuncuları arasında fiziksel mücadeleye dayalı bir oyun ortaya konulurken, Galatasaray'da merkezi iyi kapatan Gedson Fernandes ve Etebo rakiplerine bu alanda üstünlük kurmayı başarırken savunmada da Marcao ve Luyindama ikilisi tüm topları karşılamayı başardı. İlk 45 dakika iki takım adına orta alanda ikili mücadeleyle geçerken, Galatasaray rakip kaleye 12 şut girişiminde bulunurken bunların 9'unda isabet buldu. Kasımpaşa ise devreyi 2 şut girişimiyle tamamladı ancak bu şutlarında herhangi bir isabet bulamadı.

Mücadelenin ikinci yarısına başlarken Galatasaray adına herhangi bir değişiklik olmazken, konuk ekipte teknik direktör Fuat Çapa bir değişiklik yaparak oyuna başladı. Tıpkı ilk yarıda olduğu gibi iki takım arasında fiziksel mücadeleye dayalı bir oyun ortaya konulurken, konuk ekip pozisyon dahi olmayan hücumda skora eşitlik getirdi. Dakikalar 51'i gösterdiğinde soldan gelişen Kasımpaşa atağında Fernando Muslera hava topunda boşa çıktı ve Thelin kafa vuruşuyla top ağlarla buluştu.. Bu dakikadan sonra ve artan kar yağışıyla birlikte oyun iyice doldur-boşalt oyununa döndü. Kar yağışı etkisini arttırırken, zemin iyice ağırlaştı. Sahanın ortası çamur tarlasına döndü, iki takım da sadece kanatları kullanabiliyor. Dakikalar 68'i gösterdiğinde Emre Kılınç serbest vuruşta içeriye doğru ortaladı, savunmanın müdahale edemediği pozisyonda ceza alanında topa kimse dokunamadı. Galatasaray adına maçtaki ilk değişiklik 70. dakika geride kaldığında gerçekleşti ve teknik direktör Fatih Terim doldur-boşalta dönen oyunda Ryan Donk, Emre Akbaba ve Henry Onyekuru'yu sahaya sürdü. Dakikalar 75'i gösterdiğinde Emre Akbaba'nın pas hatası sonucunda gelişen Kasımpaşa tehlikesini Luyindama uzaklaştırdı. Mücadelenin son bölümüne girilirken Yedlin sağ çizgiden açtığı ortasında savunma kademeye girdi. Bu pozisyondan bir kaç dakika sonra savunma arkasına atılan topa hareketlenen Henry Onyekuru rakip kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı ve karşılaşmanın hakemi beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Mostafa Mohamed düzgün ve sert bir şutla topu ağlarla buluştururken, takımımızı da bir kez daha öne geçirdi. Karşılaşmada normal sürenin sonuna 4 dakika daha ilave edilirken, maçta başka bir pozisyon olmadı ve takımımız sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılarak liderliğini perçinledi. 



FCN Blog'un kendisine has konsepti Eski Açık'ın yeni bölümünde İnterrail Türkiye'nin kurucusu Bestami Köse konuk oldu. Seyahat ve futbol ağırlıklı geçen sohbet oldukça keyifli anlara sahne oldu.. Youtube kanalımıza abone olarak bizlere destek olabilirsiniz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0