Euro 2020 | En yaşlı ve en gencin gecesi..

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda üçüncü gün geride kaldı. Bir gün önce Christian Eriksen ve Timothy Castagne'nin yaşadığı üzücü sakatlıkların ardından, üçüncü maç gününde C Grubu ve D Grubu karşılaşmaları oynandı. Turnuvanın iddialı takımlarından İngiltere'nin taraftarı önünde sahaya çıktığı maç gününün kapanışını ise Hollanda yaptı. 

İNGİLTERE 1-0 HIRVATİSTAN
D Grubu ilk maçında İngiltere, turnuvanın sürpriz yapmaya aday takımlarından birisi olan son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan'ı konuk etti. Wembley Stadyumu'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. 57'nci dakikada Kalvin Phillips'in ara pasıyla savunma arkasına sarkan Raheem Sterling, topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi. Golün ardından rakip kalede daha etkili olan İngilizler, girdikleri pozisyonları değerlendiremedi ve mücadele 1-0 sona erdi.

TARİHİ GECE: JUDE BELLINGHAM
İngiltere'nin grubun ilk maçında Hırvatistan'ı mağlup ettiği karşılaşmada oyuna sonradan giren Jude Bellingham, Avrupa Şampiyonaları tarihinde forma giyen en genç oyuncu oldu. Karşılaşmanın 82. dakikasında Harry Kane'nin yerine oyuna dahil olan Bellingham, 17 yıl 349 günlük iken görev alarak turnuva tarihinde şampiyona aşamasında forma giyen en genç oyuncu unvanının sahibi oldu.

AVUSTURYA 3-1 MAKEDONYA
C Grubu'ndaki ilk maçında tarihi bir akşam geride kaldı. Ülke tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma başarısı gösteren Kuzey Makedonya, grubunun ilk maçında Avusturya ile karşılaştı. Mücadelede 18. dakika oynanırken Marcel Sabitzer arka direğe harika bir pas gönderdi. Sağ bek Stefan Lainer'in vuruşunda top ağlarla buluştu ve Avusturya 1-0 öne geçti. Dakikalar 28'i gösterdiğinde atılan ara pasa çıkan kaleci Bachmann topu elinden kaçırdı ve 37 yaşındaki Goran Pandev bu hatayı affetmedi skora eşitliği getirdi. İkinci yarıda Kuzey Makedonya temposuyla Avusturya'ya sıkıntılı anlar yaşatsa da ev sahibi ekip savunmada hata yapmadı. Karşılaşmada 78. dakika oynanırken oyuna sonradan giren Michael Gregoritsch Avusturya'yı öne geçiren golü kaydetti. Gregoritsch, gol sevincinde dün akşam kalp krizi geçiren Danimarka'nın yıldız oyuncusu Christian Eriksen'i unutmadı ve "Eriksen, güçlü kal!" mesajı yazılı formayı kameralara gösterdi. Mücadelenin 89.dakikasında Ulmer'in kullandığı taçta Kuzey Makedonya savunmasının hatasını affetmeyen Arnautovic farkı 2'ye çıkardı ve maçın sonucu söyledi.

Lainer, Gregoritsch ve Arnautovic'in golleriyle sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılan Avusturya ülke tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda galibiyetle tanışırken, Kuzey Makedonya'nın ilk maçında topu ağlarla buluşturan Goran Pandev turnuvanın en yaşlı golcü oyuncusu olmayı başardı. 37 yaş 321 günlük Pandev,  daha önce Euro 2008'de Avusturya adına gol sevinci yaşayan Ivica Vastic'in (38 yaş 257 gün) ardından Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en yaşlı futbolcusu unvanını elde etti.

HOLLANDA 3-2 UKRAYNA

Euro 2020'nin üçüncü günün son karşılaşmasında C Grubu'nun favorilerinden Hollanda, ev sahipliği yaptığı karşılaşmada Ukrayna ile karşılaştı. Amsterdam'da oynanılan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmazken, ikinci yarıda tam 5 gol geldi. Müthiş bir heyecana sahne olan karşılaşmada Frank de Boer'in öğrencileri maçın 52. dakikasında Wijnaldum'un golüyle öne geçerken, 59'da Weghorst farkı ikiye çıkarttı. Oyunun son 15 dakikalık bölümüne 2-0 geride giren Ukrayna, ilk olarak Yarmolenko'nun müthiş golüyle farkı bire düşürdü. Golün ardından momentumu eline alan Andry Shevhenko'nun öğrencileri, bu golden 3 dakika sonra Yaremchuk'un kafa vuruşuyla skora eşitlik getirdi. Ukrayna'nın bu geri dönüşü sonrasında maçta heyecan arttı. Son anları büyük bir mücadeleye ve heyecana sahne olan karşılaşmada sol kanattan gelişen atakta Nathan Ake'nin ortasına arka direkte kafayı vuran Dumfries ülkesini 85. dakikada öne geçirdi ve maçın skorunu tayin etti.



EURO 2020'ye dair özel içerikler için buraya tıklayabilirsiniz!  

Galatasaray haberleri için tıklayın! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0