Yeni sağ bek Sacha Boey!

PSV Eindhoven karşısında ağır bir yenilgi alarak Şampiyonlar Ligi umutlarını tabir-i caizse mucizelere bırakan Galatasaray'da transfer çalışmaları hız kazandı. Teknik direktör Fatih Terim'in talebi doğrultusunda savunmanın sağına takviye yapmaya hazırlanan Galatasaray, uzun zamandır aradığı sağ beki Fransa'da buldu. 

Galatasaray, Sacha Boey transferinde sona geldi. Transfer için son detayların görüşüldüğü ve oyuncunun hafta sonu Türkiye'de olacak. Kulübü ile ufak detayların kaldığı Sacha Boey'un Galatasaray ile anlaşması sonrası takım arkadaşlarıyla vedalaştığı aktarıldı. Transferin kısa süre içerisinde nihayete kavuşturulması ile oyuncunun İstanbul'a gelmesi bekleniyor. 

Rennes'te başladığı geçtiğimiz sezonu Fransa Ligue 1 takımlarından Dijon formasıyla tamamlayan Boey, 26 lig maçında şans bulurken, bir asist yapmıştı. Rennes ile UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Gençlik Ligi maçlarına da çıkan genç futbolcu geçtiğimiz sezon Dijon'da genellikle üçlü defans hattının sağ tarafında görev yapmıştı. Dijon'da kiralık geçiren 20 yaşındaki sağ bekin kulübü Rennes ile olan sözleşmesi Haziran 2022'de sona erecekti.

GÜNCELLEME: Galatasaray, Sacha Boey transferi için kulübüyle görüşmelere başlandığını resmen açıkladı. 2000 doğumlu genç oyuncu sağlık kontrolünden geçtikten sonra 4 yıllık sözleşmeye imza atacak. 

SACHA BOEY KİMDİR?

13 Eylül 2000, Montreuil doğumlu olan Sacha Boey aslen Kamerun asıllı Fransız bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Futbol hayatına ilk olarak Romainville altyapısında başlatan Boey, 2012 yılında Paris şehrinin takımlarından Red Star'da oynamaya başladı. 2014 yılında Rennes scoutlarının ilgisini çeken Boey altyapıya kazandırıldı ve buradaa akademi eğitimini almaya devam etti. 2014 yılında girdiği akademiden 2019 yılında profesyonel kontratla ayrılan Boey, alt yaş kategorilerinde milli takım forması giyerek dikkatleri üzerine çekti. 2000 jenerasyonunda dikkat çeken isimlerden birisi olan Boey, çeşitli yaş kategorilerinde milli takım formasını giydi. 

2018 yılının Şubat ayından itibaren Rennes'in B takımında forma giymeye başlayan Sacha Boey, bir yıl sonra (2018-19) A takım kadrosunda yer almaya başladı ancak sezon genelinde sadece 13 dakika süre buldu. Teknik direktör Julien Stéphan tarafından 2019-20 sezonunda A takımda yer almaya başlayan Boey, takımın tecrübeli isimlerinden Hamari Traoré'nin arkasında yedek beklemeye devam etti. Sezon içerisinde zaman zaman U19 takımında da görev yapan Boey, sezon genelinde toplamda 12 maçta şans buldu ve 1 gol - 2 asistlik katkı sağladı. 

2020-21 sezonuna Rennes'te başlayan ancak Ekim ayında Dijon'a kiralanan Boey burada düzenli olarak forma giymeye başladı. Zaman zaman sol bek rotasyonunda da şans bulan genç oyuncu 26 maçta 1 asistlik performans sergiledi. 

Sacha Boey'in saha içi özellikleri... 👇👇


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0