Fatih Terim: Marcao cezasını çekmeye devam edecek..

UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turunda Danimarka temsilcisi Randers FK ile karşılaşacak olan Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, maç öncesinde basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Giresun deplasmanında Marcao ve Kerem arasında yaşanan kavgaya dair görüşlerini belirten Terim, iki oyuncunun da genç olduğuna dikkat çekerek Brezilyalı oyuncuya verilecek cezayı da açıkladı. 

MARCAO CEZASINI ÇEKMEYE DEVAM EDECEK
Marcao bir hata yaptı, cezasını da çekiyor ve daha da çekecekmiş gibi görünüyor.
Galatasaray değerlerini ben camiamızın en önemli isimlerinden öğrenmemekle kalmayıp, aynı zamanda onlarla yaşayarak öğrendim. Onlarla birlikte yaşadıklarımda görerek, bilen birisiyim. Galatasaray değerlerini, menfaatlerini sadece dün değil bundan sonra da en iyi şekilde koruyacağımdan herkes emin olabilir. Değerlerimizden taviz vermeden, kulüp çıkarlarımız neyse o yönde ilerleyeceğiz. Normalde bizde her antrenmanda, sadece bizim için demiyorum futbol alemini söylüyorum, her koridorda her antrenmanın içerisinde her soyunma odasında çeşitli hadiseler olur. Ama bunlar bir saat sonra biter, sabah biter. Beş dakika sonra öpüşülür, ayrılır. Bunlar hep olur. Bunlar bizim alanımızdır. Ancak bu olay akredite alanında cereyan etti. Dolayısıyla bunu yönetmek o kadar kolay değil. Ama biz kimseden bir şey saklamıyoruz ancak Galatasaray kimsenin lafıyla hareket etmeyecektir. Galatasaray'ın çıkarlarını, menfaatlerini, değerlerini en iyi bilen insanlardan birisiyim ve ayrıca bunu da iyi bilen bir başkanımız, yönetimimiz var. Biz bir çeşit baskılara maruz kalıyoruz. Baskıdan kastım, yazılar - söylemler - yönlendirmeler ve akıl vermeler.. İç ve dış olarak söylüyorum, kimin hangi niyetle söylediğini biliyoruz. Bu kulübün insanıyız. Biz tabii ki, bu süreci yöneteceğiz. Marcao bir hata yaptı, cezasını çekiyor. Kulübümüz, başkan ve yönetim gerekli açıklamayı yapmıştır. Ancak olayları başka yerlere çekmek hiç doğru değil. Bu yüzden, biz Galatasaray menfaatlerini ve çıkarlarını koruyarak, kollayarak ancak değerlerden de taviz vermeyerek devam edeceğiz.

Bugünkü kulüp açıklaması esasında gayet net. Marcao ile ilgili bir karar verilecekse, bunu verecek olan başkan ve yönetimdir. Teknik olarak da benim, öbür tarafları çok fazla düşünmeyin. Marcao bizim şuan oyuncumuz, kulüp gerekli reaksiyonu ve açıklamayı yapmıştır. Marcao da dünkü açıklamasında hem özür diledi, hem cezaya hiç itiraz etmeyeceğini söyleyecek kadar da daha akil davranmıştır. Bu bilindiği için olay olmuştur, her kulüpte her zaman bir olay vardır ve olması da doğal. Hiç kimsenin tazyikiyle, baskısıyla, deklarasyonuyla, söylemiyle hareket etmeyiz. Başkanımız, yönetimimiz otururuz hep beraber.. Teknik kısmını ben konuşurum, idari kısmı zaten onlarındır. En son kararı başkan ve yönetim verir, çıkıp anlatılır. Buradaki insanlar çok uzun yıllarını futbola vermiştir, muhakkak herkesin kendi fikrini - düşüncesini söylemesi özgürdür. Ancak bunu dikte etmek veyahut Galatasaray'ı kaosa, sıkıntıya sokma çabaları hoş değil. 

KEREM DE BİZİM, MARCAO DA..
Kerem genç ancak Marcao da genç.. Aralarında sadece 2 yaş var, Marcao da 35 yaşında değil. Hoş bir şey değil. Hepimiz hata yapıyoruz, onlar da hata yapıyor.
Annesinden, babasından da özür dileyerek gönül almaya çalıştığını görüyoruz. Kerem'i toparlayacağız. Olmaması için her şeyi yapardık ancak dediğim gibi bireysel hataların önlemi yok. Ne yapacağını bilmediğiniz bir şeyin önlemini alamazsınız. Bunun disiplinle, idareyle bir alakası yok. O anki halet-i ruhiyesiyle hareket etti olarak yorumlamak lazım.. Bu yaralar sarılacaktır. Marcao ile henüz görüşmedim. Kerem ile de dün rejenerasyon vardı, biraraya geldim. Ancak görüşmem gereken yer henüz değil. Arkadaşları olsun, bütün Galatasaraylılar olsun Kerem'e yardım ettiler. Ancak yapan da, yapılan da bizim oyuncumuz. Bir yerde mağdur var, bir yerde suçlu var. İkisi de bizim. Onlara ne yapacağımıza biz karar veririz. Ne suçlu bulduğumuzu kimsenin önüne atarız, ne de mağdur duruma düşeni yalnız bırakıp onu olay hadiseyle baş başa bırakmayız. Bütün arkadaşlarımız bize ait olan kendi oyuncularımız en iyi dileklerimizi ve yardımlarımızı esirgemeyiz. İkisi de çok çabuk toparlayacaktır, zaman içerisinde bunlar görülmüştür. Bu olayın dediğim gibi akredite bölgesinde olması herkesin iştahını kabartmıştır ama bugün itibariyle Galatasaray bu iştah kabartıcı söylemlere ve eylemlere masada oturan birisi olarak "biz tokuz" demiştir.

Galatasaray haberleri için tıklayın!  


FCN Blog'un kendisine has konsept programı Eski Açık'ın yeni bölümü yayında.. Yeni bölümde gündem Marcao - Kerem kavgasının yanı sıra, Brezilyalı oyuncuya verilmesi gereken cezalar, yeni transfer Alexandru Cicaldau'nun performansı ve transfer gündemi oldu!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0