Oğulcan Çağlayan davasında flaş gelişme!

Geçtiğimiz sezon başında kulübüyle olan sözleşmesini feshederek bedelsiz olarak Galatasaray'a imza atan Oğulcan Çağlayan için son dönemde yaşanan gelişmelere bir yenisi daha eklendi. Daha önce kulüpler arasında sulh yoluyla çözülmeye çalışılan meseleye Tahkim Kurulu'nun da karışmasıyla ortalık iyice karmaşık bir hal aldı. Galatasaray başkanı Burak Elmas yaptığı açıklamada, Rizespor ile aralarında herhangi bir sulh anlaşmasının olma ihtimalinin kalmadığını açıkladı! 

Galatasaray başkanı Burak Elmas bugün kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada "Oğulcan Çağlayan - Galatasaray transferi ve Rizespor - Galatasaray arasındaki hukuki durum, sadece bundan ibaret değil. Bu olay, bundan çok daha geniş kapsamı olan ve Galatasaray'a bir çok yolla baskı yapılan, diz çöktürülmeye çalışılan bir hadise.. En sonunda da Galatasaray'ı bir oyuncusuna, farklı bir olaydan dolayı verilecek cezayla tehdit etmeye kadar giden bir olaylar zinciri.. Ortada bir Galatasaray'a karşı başlatılmış mücadele, diz çöktürme çabaları var. Galatasaray SK buna boyun eğmeyecek, sonuna kadar bedeli ne olursa olsun mücadele edecektir. Artık bu Galatasaray'ın en önemli hukuki davası olmuştur." ifadelerini kullandı.

Burak Elmas'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamalar şu şekilde..

RİZESPOR DAVALARDAN VAZGEÇMEMİZİ İSTEDİ

Uzlaşmayla bu konuyu halletmek istedik. Rizespor'da da yeni bir yönetim geldi. Tahir Kıran başkanla birlikte ciddi bir çabayla, camialar arasında yaratılmaya çalışılan bu kavgayı sona erdirme iraderi ortaya koyarak halletme arzusu gösterdi. Sayın Tahir Kıran'a da camiadan büyük bir baskı var. Aslında Rizespor ve Galatasaray camiaları arasında hiç bir sorun yok. Bu bir oyuncuyla yaşanan problem.. Rizespor ile olan ilişkilerimizi normalleştirmeye çalışıyoruz. Ancak bazı isimler var, bunların isimlerini de açıklarım, Rizespor ile Galatasaray arasında "kan davası" yaratmayı ve buradan güç devşirmeyi arzu ediyorlar. Bunu Galatasaray'a karşı koz olarak kullanıyorlar. Bunlar kan davasına dönüştürmeye çalışıyorlar. Bu baskıyı Rizespor yönetimine ve sayın başkanını zor durumda bırakacak şekilde yapıyorlar.

Oğulcan Çağlayan için bir anlaşma yaptık. Rizespor tarafından bize gelen protokolde "Tahkim Kurulu hakkında yapılan şikayeti geri çekin." maddesi vardı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Rizespor avukatından bize protokolle ilgili bir ön yazı geldi. Perşembe 17'ye kadar imzalanması istendi. Cuma günü de olabilirdi aslında ama Perşembe günü ne var? Marcao'nun cezası Disiplin Kurulu'nda görüşülecek. Marcao için Disiplin Kurulu’ndan duyumlar geldi. En üst sınırdan vermeyelim, düşürelim falan diye. Biz bu duyumlara pek kulak vermedik. Rizespor ile aramızdaki protokol görüşmeleri devam ediyordu. Protokolde iki kulüp arasında karşılıklı açılan davalardan feragat etme maddesi vardı. Bu normal.. Ancak bir madde bizi ayrıca şaşırttı. Tahkim Kurulu hakkında "görevi kötüye kullanma" nedeniyle bulunduğumuz suç duyurusundan da feragat etmemiz istendi. Bize karşı hukuksuz karar veren Tahkim için yaptığımız görevi kötüye kullanma davası geri çekilmez. Bu anlaşma masadan kalkmıştır. Dün itibariyle Rizespor ile "sulh yoluyla" anlaşma ihtimalimiz kalmamıştır. 

Galatasaray Televizyonu'nda ekranlara getirilen protokolde Rizespor yönetimi, gönderdiği metin içerisinde Tahkim Kurulu hakkındaki şikayetlerin geri çekilmesi ve bu konuyla ilgili federasyona herhangi bir dava açılmaması / şikayet edilmemesi imza altına alınmak istendi. Gelecekte federasyon yada kurullarına bu yönde herhangi bir dava açılması halinde de 1.3 milyon Euro'luk tazminat maddesi olması dikkat çekti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0