Gençlik operasyonu!

Haziran ayındaki seçim sonrasında göreve gelen başkan Burak Elmas ve teknik direktör Fatih Terim'in önderliğinde transfer sürecini tamamlayan Galatasaray, yaz transfer döneminde tam anlamıyla bir gençlik operasyonu yaptı. Kadrosunu 11 yeni oyuncuyla güçlendiren Cimbom'da hem maaş bütçesi hem de yaş ortalamasında ciddi bir düşüş yaşandı. 

Süper Lig’de geçen sezonu averajla 2. bitirerek şampiyonluğu kaçıran sarı-kırmızılı ekip, yeni sezon öncesinde kadrosunu büyük ölçüde yeniledi. Geçen sezon kadrosunda bulunan 17 oyuncuyla yollarını ayıran Galatasaray, 11 ismi kadrosuna kattı. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde gelecek 3 sezonun kadrosunu oluşturma hedefiyle çalışan sarı-kırmızılılar, transfer planlamasında genç ve potansiyelli futbolculara yöneldi. Galatasaray’ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı 11 futbolcunun yaş ortalaması 23.7 oldu. 

Geçtiğimiz sezon takımda kiralık olarak forma giyen Marcelo Saracchi, Oghenekaro Etebo, Gedson Fernandes, Henry Onyekuru gibi isimler takımlarına geri dönerken; sözleşmeleri sona eren Martin Linnes, Ryan Donk ve Şener Özbayraklı ile yola devam etmeme kararı alındı. 

GELENLER TAPUSUYLA
Galatasaray'ın yeni transferlerinden yalnızca Patrick van Aanholt, operasyonun genelinin aksine 30 yaş üzerinde olurken Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk'ün de 28 yaşında olması dikkat çekiyor. Bonservis bedeli ödenen tüm isimlerin 23 yaş civarında olması göze çarparken, geçmiş yıllara nazaran sadece Halil Dervişoğlu ve Gustavo Assunçao satın alma opsiyonlu olarak kiralandı. 3 yıllık plan doğrultusunda kadrosunda yeni bir iskelet kurmak isteyen teknik direktör Fatih Terim'in talepleri doğrultusunda yönetim transferlerin büyük bir kısmını bonservisle gerçekleştirdi ve kasadan yaklaşık 25 milyon Euro para çıktı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0