Luyindama'ya sözleşme freni!

Giresun deplasmanında Kerem'e saldıran Marcao'nun uzun bir süre sahalardan uzak kalacak olması nedeniyle Luyindama'yı ilk 11'de görevlendiren teknik direktör Fatih Terim, tecrübeli oyuncunun hatalarından bir hayli dertli.. Son olarak Göztepe maçında yaptığı top kaybının golle sonuçlanması sonrasında tepki gören Kongolu savunma oyuncusunun yeni sözleşmesinin resmileşmesi de bekletiliyor.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray'ın hafta sonu evinde oynadığı Göztepe karşılaşmasına Luyindama'nın hatası damga vurdu. Göztepe maçında kaptırdığı topla takımının gol yemesine sebep olan Kongolu savunma oyuncusu ikinci yarı öncesinde formasını Alpaslan'a bırakmıştı. Yaptığı hatanın ardından tribünlerden de tepki gören Luyindama, hafta içi Marsilya deplasmanında oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında tıpkı Lazio maçında olduğu gibi kulübede başlayacak ve yerine Marcao ilk 11'de görev yapacak.

PRENSİP ANLAŞMA TAMAM, İMZA BEKLETİLİYOR
Taraftarın eleştirdiği isimlerden olan Luyindama'nın sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Bu durumu dikkate alan yönetim, 27 yaşındaki stoperin menajerini geçen hafta İstanbul'a çağırdı ve taraflar prensip anlaşmasına vardı. Fakat bu sezon Luyindama'nın inişli-çıkışlı performansı yüzünden yeni sözleşme henüz resmiyete dökülmedi. Bonservisine 8 milyon Euro ödenen ve yıllık 1 milyon 50 bin Euro kazanan Luyindama için bir süre daha bekleneceği bildirildi.

Bu sezon Süper Lig'de tüm maçlarda görev yapan Christian Luyindama rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %55'ini kazanan taraf olurken, hava topunda bu oran %50 olarak göze çarpıyor. Kongolu savunma oyuncusu özellikle geriden pasla çıkma konusunda büyük sıkıntılar yaşarken maç başına 9.2 top kaybı savunmada alarm verirken, Luyindama'nın rakip hücumculardan maç başına top çalma istatistiği ise 1.5 olarak gerçekleşti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0