Avrupa Ligi'nde kasasını doldurdu!

UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda karşılaştığı Lazio karşısında sahadan golsüz eşitlikle ayrılarak namağlup lider çıkan Galatasaray, sportif başarısının ardından ekonomik olarak da rahat bir nefes aldı. Terim'in öğrencileri, sadece grupta aldığı sonuçlar ve son 16'a yükselme başarısı nedeniyle yaklaşık 10 milyon Euro'luk gelirin sahibi oldu. 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; Avrupa Ligi'nde gruptan lider çıkan Galatasaray, mali olarak da önemli bir kazanç elde etti. Sarı-kırmızılılar şimdiden 9 milyon 750bin Euro'yu (Yaklaşık 151 milyon lira) kasasına koydu. Bu sezon Avrupa Ligi'nde gruplara kalarak 3 milyon 630bin euro ayakbastı parasının sahibi olan sarı-kırmızılılar, 3 galibiyet elde ederek UEFA'nın belirlediği her galibiyete 630bin Euro primi 1 milyon 890bin Euro'ya çıkardı. Aslan, 3 beraberlikten de 630bin Euro para elde etti. Cim-Bom ayrıca katsayı primi olarak 2 milyon 500bin Euro alacak.

Grubunu namağlup lider tamamlayarak büyük başarı elde eden sarı-kırmızılılar, son 16 takım arasına kaldığı için ayrıca 1.1 milyon Euro'luk ekstra bir paranın sahibi oldu. Böylece Cim-Bom, toplamda şimdiden 7 milyon 220 bin Euro'ya ulaştı. Yaklaşık 112 milyon liraya ulaşan bu para, maddi olarak zor dönemler yaşayan Galatasaray'a biraz olsun nefes aldırdı.

ÇEYREK, YARI, FİNAL..
UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasında yer alan Cim-Bom'un hem kupa hem de maddi anlamda önemli beklentileri bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, çeyrek finale kalma başarısını gösterirse ayrıca 1 milyon 500 bin euronun daha sahibi olacak. Bu para, gelecek her başarı için daha da artacak. Yarı finale kalan takım 2 milyon 400, finale kalan ekipler de 4 milyon 500 bin euro daha kasasına koyacak. Avrupa'nın 2 numaralı organizasyonunda, şampiyon olan ekip ayrıca 8 milyon 500 bin euro daha alacak. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0