Ziraat Türkiye Kupası'ndan elendik!

Süper Lig'de bu sezon zirveden oldukça uzakta ilk yarıyı kapatan Galatasaray, kupanın beşinci turunda Denizlispor ile karşılaştı. Seri başı olduğu için karşılamayı evinde oynayan Fatih Terim'in öğrencileri, normal süresi 3-3 biten karşılaşmada penaltılarda 9-8 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Galatasaray'ın maç içerisindeki golleri Alpaslan Öztürk, Halil Dervişoğlu ve Mostafa Mohamed'den gelirken; konuk ekibin kalecisi Abdülkadir Sünger maça damgasını vurdu. 

TFF 1.Lig ekibi karşısında neredeyse as kadroyla sahaya çıkan Galatasaray, maçın başından itibaren rakip kaleyi abluka altına almasına karşın tabir-i caizse gol kaçırma rekoru kırdı. İlk 10 dakikalık bölümde rakip kalede girdiği 3 net fırsatı kullanamayan takımımız, Denizlispor'un kontratağında İlhan Depe'yle bulduğu gole engel olamadı ve 1-0 geriye düştü. Rakip takımın golünün ardından yeniden rakip kaleyi ablukaya alan Galatasaray, rakip kaleyi koruyan 20 yaşındaki Abdülkadir'i geçemedi. Barış Alper ve Cicaldau ile net fırsatlardan eli boş dönen takımımız dakikalar 29'u gösterdiğinde Alpaslan Öztürk'ün ceza sahası dışından şutuyla fileleri havalandırmasıyla skora ortak oldu. Golden sonra yine rakip kalede etkili olmaya çalışan Galatasaray, savunmada açıklar vermesinin cezasını kalesinde gördüğü ikinci golle ödedi. Karşılaşmada dakikalar 38'i gösterirken Darri ile gelişen kontratakta Fas asıllı Hollandalı oyuncu aşırtma vuruşuyla skoru 2-1'e getirdi. Golün ardından beraberlik için rakip kaleye yüklenen Galatasaray'da günün şanssız ismi Mostafa Mohamed bir kez daha net bir fırsattan yararlanamadı. Taylan'ın savunma arkasına attığı topa hareketlenen Mısırlı oyuncu kaleciyi geçmesine karşın ceza sahası dışından çaprazdan şutunda direğe takıldı ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarı öncesinde Galatasaray'da oyuna giren isimler Kerem ve Halil olurken; Cicaldau ve Barış Alper kenara geldi. Santrayla birlikte rakip yarı sahada ağırlığını koyan ve beraberlik golünü arayan Galatasaray, yaklaşık 45 saniye içerisinde aradığı beraberlik golünün yanı sıra üstünlüğü de ele geçirdi. Ömer Bayram'ın ortasında Mostafa Mohamed topu indirirken, Halil Dervişoğlu skora eşitliği getirdi. Saniyeler sonra ön alanda yapılan pres sonrasında topu kazanan Morutan, tek pasta Mostafa Mohamed'i ceza sahasına soktu. Mısırlı golcünün çaprazdan sert şutunda skor 3-2'e geldi. Golün ardından Kerem, Morutan, Emre Kılınç ve Mohamed ile rakip kalede girdiğimiz pozisyonları değerlendiremeyerek maçın başından beri devam eden "bitiricilik" sorunumuzu yeniden ortaya çıkarttık. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Denizlispor'un kullandığı köşe vuruşunda topu uzaklaştırmak isteyen genç savunma oyuncumuz Işık Kaan, takım arkadaşı Nelsson'a nişanladığı topta topun ağlarımıza gitmesine sebep oldu ve skora 3-3'lük eşitlik geldi. Golün ardından maçın normal süresi sona erdi. 

UZATMALAR VE PENALTILAR
Uzatma dakikalarında Galatasaray adına yine beceriksizlik baş gösterdi. İlk olarak karşı karşıya pozisyonda Kerem, ardından da Halil ve Mohamed kaleciyi geçemedi. 119'da Oğulcan'ın ortasında Berkan topu auta gönderdi ve gol sesi çıkmayan uzatmaların ardından penaltı vuruşlarına geçildi. İki takım da ilk 5 penaltıyı gole çevirirken, Galatasaray adına 6. penaltıyı kullanan Oğulcan Çağlayan rakip kaleciye takıldı. Karşılaşmanın son penaltısında topun başına geçen Leo'nun şutu ağlarla buluştu ve Denizlispor bir üst tura adını yazdıran taraf oldu. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0