Fatih Terim dönemi sona erdi!

Bu sezon ligde tarihin en kötü dönemlerinden birisini yaşarken, Avrupa Kupaları'nda adını son 16 takım arasına yazdıran Galatasaray'da uzun süredir eleştirilen teknik direktör Fatih Terim'in geleceği belli oldu. Giresunspor mağlubiyetinin ardından başkan Burak Elmas ile görüşen deneyimli teknik adamın görevine son verildi. 

Burak Elmas imzalı olarak kulüpten yapılan resmi açıklamada "Seçim döneminin hemen ardından, henüz mazbatamızı almadan yaptığım çağrıyla, sözleşmesinin içeriğini dahi sorgulamadan Galatasaraylılık duruşuyla göreve koşan; kulübümüzün geleceği için yönetim olarak inandığımız futbol stratejisinin başarısı adına taşın altına bizimle birlikte elini koyan 7446 sicil numaralı Divan Kurulu üyemiz Sevgili Fatih Terim Hocamızla karşılıklı olarak kararlaştırdığımız üzere, kendisi hali hazırda yürütmekte olduğu Teknik Direktörlük görevine bugün itibarıyla devam etmeyecektir. Galatasaray için birlikte yürüdüğümüz bu yolda, ülkemize ve kulübümüze sayısız büyük başarılar yaşatan; bu sezon da Avrupa’da hepimizi gururlandıran bir başarıya imza atan Galatasaraylı Fatih Terim’in fikir ve tecrübelerinden her zaman faydalanmaya devam edeceğiz. Fatih Hocamıza geçmişten bugüne yapmış olduğu büyük hizmetleri için başta yönetimimiz olmak üzere temsil etmekte olduğumuz Galatasaray Spor Kulübü ve camiamız adına teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Süper Lig'de bu sezon 20 hafta sonunda topladığı 27 puanla 12. sırada bulunan ve kulüp tarihinin en kötü sezonlarından birisini yaşayan Galatasaray, ligde son 10 maçta ise 2 galibiyet - 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. Devre arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası eleme turunda Denizlispor'a kaybeden Galatasaray, ikinci devrenin açılış maçında da Giresunspor'a evinde kaybetti. Son haftalarda oldukça kötü bir grafik çizen Sarı-Kırmızılılarda, her ne kadar teknik direktör Fatih Terim görevine devam edeceğini açıklasa da Pazartesi günü yönetim kurulu toplantısı öncesinde yapılan toplantıdan ayrılık kararı çıktı. 

DÖRDÜNCÜ DÖNEM: 4 KUPA ŞAMPİYONLUĞU
Dursun Özbek başkanlığındaki Galatasaray'da takvim yaprakları 20 Aralık 2017'i gösterdiğinde dördüncü kez teknik direktörlük koltuğuna oturduğunu açıklayan Fatih Terim, geride kalan yaklaşık 4.5 yıllık dönemde önemli başarılara imza attı. 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları yaşayan Terim, geçtiğimiz sezon ise bir gol averajla şampiyonluğu kaçıran takımın başında yer alıyordu. Galatasaray'da dördüncü döneminde 176 resmi maça çıkan Terim, bu karşılaşmalarda 97 galibiyet - 35 beraberlik ve 44 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0