BCL | Galatasaray galibiyetle tanıştı!

Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray NEF, grubunun üçüncü maçında Hapoel U-Net Holon takımını evinde ağırladı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Ekrem Memnun'un öğrencileri, üçüncü çeyrekte rakibinin oyuna ortak olmasına engel olamazken sahadan 74-71'lik galibiyetle ayrılmasını bildi. 

Galatasaray NEF mücadeleye Dee Bost, Melo Trimble, DeVaughn Akoon-Purcell, Kerry Blackshear ve David Kravish beşiyle başladı. Maça 8-0’lık mükemmel bir seriyle başlayan Galatasaray Nef, rakibe erken mola aldırdı. Dee Bost bıraktığı yerden devam ederek hızlı hücumda üçlüğü göndererek seriyi 11-0’a çıkardı. Trimble ve Blackshear’ın oyuna girmesiyle farkı açan takımımız, oyunun iki tarafını iyi oynayarak farkı çift hanelerde tuttu. Holon, Adam Smith’in sayılarıyla dengeyi sağlamaya çalışsa da Melo ve Blackshear’ın üçlükleriyle farkı 20’ye kadar çıkardık. Müthiş çeyreği 29-16 önde kapattık. İkinci periyotta farkın tek hanelere indiği bölümlerde Akoon-Purcell devreye girerek üçlükleriyle yarı dilimlik bölümünde çift haneli farkı koruduk. Hücum ritmimiz düşünce 02:38’de 37-27 önde mola aldık.  Skor avantajını muhafaza ettiğimiz çeyrekle birlikte devreyi 40-30 önde tamamladık. 

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü çeyrekte çeyreğin yarı dilimlik bölümü 48-40 üstünlüğümüzle geçildi ve 04:39’da molaya gittik. Basit hatalar ve top kayıpları artınca Hapoel Holon yüzdeki hücumlarla 10-0’lık seri yakaladı ve öne geçti. Moladan sayılarla dönen takımımız final periyoduna Blackshear’ın son saniye hücum ribaundu ve basketiyle 56-52 önde girdi. Son çeyreğin yarı dilimlik bölümü karşılıklı sayılarla ve skor dengesiyle geçerken Dee Bost ve Melo’nun dış atış isabetleriyle oyunda kaldık. Akoon-Purcell’in turnikesi sonrasında Holon molası geldi: 69-67. Son bölümde Blackshear’ın da devreye girmesiyle farkı 5’e çıkaran Yenilmez Armada, 01:22’de rakibe bir mola daha aldırdı. Kalan bölümde skor üstünlüğünü koruyan Galatasaray Nef, maçı 74-71 kazandı. 

Galatasaray NEF mücadele ettiği Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunda ilk galibiyetini elde ederken Kerry Blackshear hücumdaki 24 sayısıyla en skorer oyuncumuz oldu. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0