UEL | Camp Nou'dan avantajla dönüyoruz!

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turunda Galatasaray, deplasmanda İspanyol devi Barcelona ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona korakor bir mücadele veren Domenec Torrent'in öğrencileri sahadan golsüz eşitlikle ayrılırken, maç boyunca rakibine de net bir gol fırsatı vermedi. 90 dakikanın ardından Galatasaray, bu sezon Avrupa Kupaları'nda deplasmanda gol yememe ve namağlup ünvanını sürdürdü. 

Camp Nou deplasmanında Galatasaray sahaya Inaki Pena - Sacha Boey, Marcao, Victor Nelsson, Patrick van Aanholt - Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Sofiane Feghouli - Ryan Babel, Kerem Aktürkoğlu ve Mostafa Mohamed onbiriyle çıktı. Takım olarak kompakt bir savunma yapan ve rakibine tabir-i caizse gol pozisyonu vermeden 90 dakikayı tamamlayan Galatasaray'da günün en başarılı ismi hiç kuşkusuz Inaki Pena oldu. 23 yaşındaki kaleci kalesine gelen 4 şutta başarılı kurtarışlar yaparken, ceza sahasına açılan 6 ortayı da kontrol ederek takımına rahat bir nefes aldırdı.

Pena'nın dışında Galatasaray'da günün başarılı isimleri Marcao ve Nelsson oldu. Savunmanın merkezindeki ikili rakipleriyle girdiği 10 mücadelenin 9'unu kazanırken, hava toplarında da 4'te 4 yaptı. 20 kez ceza sahasından topu uzaklaştıran ikili, 4 kez pas arası yaparken, 3 kez de rakiplerinden topu çalmayı başardı. 

DEPAY VURDU, PENA ÇIKARTTI! 
İlk yarıda topun arkasında iyi alan kapatan Galatasarayımız, Ryan Babel’e attığı uzun toplarla atağa kalkmaya çalıştı. Feghouli’nin savunma arkasına iki pas denemesiyle tehlike bulmaya çalışan takımımız akıllı oynayarak hem Barcelona’ya net şans tanımadı hem de rakip kalede pozisyon aradı. Barcelona sağ kanatta Adama Traore ile zaman zaman savunmamızı zorlasa da Barcelona sadece uzaktan çektiği iki şutla kalemizi yokladı. 27. dakikada ceza yayının yakınında tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kazanan Barcelona, Memphis Depay ile kalemizi yokladı. Köşeye giden topu Iñaki Peña mükemmel çeldi. Marcao savunmadaki net müdahaleleri ve konsantrasyonu ile dikkat çekerken ilk yarının en tehlikeli pozisyonu Kerem Aktürkoğlu’nun ayağıyla geldi. 36. dakikada yarı sahamızdan aldığı topla süratle driblinge kalkan Kerem, üç kişiyi ipe dizerek Camp Nou’da adeta Messi rüzgarları estirdi. Sol çaprazdan açıyı bularak şutunu çeken Kerem’e Barcelona savunması son anda engel oldu. İlk yarının son bölümünde sol çaprazdan Memphis Depay ile uzak köşeyi deneyen Katalan ekibine Iñaki Peña tekrar geçit vermedi. Bir dakika ekstra sürenin eklendiği ilk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi. 

XAVI TOP YEKÜN SALDIRDI! 
İlk yarıdaki oyundan memnun olmayan Barcelona teknik direktörü Xavi, soyunma odasından 3 oyuncu değişikliğiyle döndü. Genç teknik adam Busquets, Pique ve Dembele üçlüsünü sahaya sürerken; Galatasaray takım halinde kompakt savunma yapmaya devam etti. Katalan devi, ev sahibi olmanın da avantajıyla hücumda sürekli olarak aksiyon alırken özellikle savunmanın merkezinde Marcao ve Nelsson rakiplerine nefes aldırmadı. Sol bek Patrick van Aanholt, ikili mücadelelerde Traore'nin karşısında ayakta durmaya devam ederken; sağ bekte Sacha Boey hem çizgiye bindiren Jordi Alba'ya rahat hareket etme alanı tanımadı hem de Dembele'nin tehditlerini önledi. Mücadelede 60. dakikada Xavi bir hamle daha yaptı ve Pierre-Emerick Aubameyang oyuna dahil edildi. Tabir-i caizse tüm gücüyle saldıran Barcelona karşısında kalesini korumaya devam eden Galatasaray'da ilk değişiklik 68. dakikada gelirken; 74. dakikada ceza sahamızda yaşanan karambolde önce direk, ardından da günün adamı Inaki Pena gole izin vermedi. 78. dakikada ise Camp Nou adeta şoke oldu. Van Aanholt’un savunma arkasına gönderdiği pasta Gomis, sırtına aldığı Garcia'ya rağmen ceza sahasına girer girmez Ter Stegen’i tek vuruşta terse yatırarak topu ağlara gönderdi; ancak ofsayt tespit edilerek gol geçerli sayılmadı. Camp Nou’da santimetrelerle öne geçme fırsatını kaçırdık. Uzatmalar dahil mücadelenin son 15 dakikalık bölümünde herhangi bir pozisyon olmadı ve Galatasaray zorlu mücadeleden golsüz eşitlikle ayrıldı. 

Camp Nou'daki nefis mücadelenin özetini izlemek için..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0