Eurocup'ta final şansını kaybettik!

Eurocup Women'da yarı final turunda mücadele eden Galatasaray kadın basketbol takımı, ev sahibi Tango Bourges ile karşılaştı. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyan Efe Güven'in öğrencileri, farkı çift hanelere çıkarttığı maçın son çeyreğinde hücumda adeta durdu ve sahadan 69-67'lik mağlubiyetle ayrılarak final şansını kaybetti. 

Sarayın Sultanları mücadeleye Pelin Derya Bilgiç, Kelsey Plum, Kaela Davis, Shante Evans ve Tina Krajisnik beşiyle başladı. Başa baş geçen ilk çeyrekte kaptan Pelin Bilgiç’in üçlükleriyle Bourges’e yanıt veren takımımız, 15-10 geriye düştüğü 2:44’te aldığı moladan seriyle dönerek üstünlüğü Merve Aydın ve Shante’nin sayılarıyla eline aldı ve çeyreği 18-17 öne tamamladı. İlk çeyrekte istediği oyunu ortaya koyamayan Kelsey Plum, ikinci çeyreğin başında sahneye çıktı. Rakip potaya üst üste 7 sayı bırakan yıldız oyuncumuz rakibe mola aldırdı: 20-27. Çeyreğin yarı dilimlik bölümünü 29-26 önde geçen takımımız, Tina ve Plum’ın sayılarıyla tekrar 7 sayılık üstünlük yakaladı. Plum’un 1:20’deki üçlüğüyle farkı çift hanelere çıkaran takımımıza Kristen Mann ile yanıt veren Bourges’e karşı son hücumumuz öncesi molaya gittik. Devreyi takımımız 38-32 üstün tamamladı. 

Üçüncü çeyreğe rakip takım sert savunmayla başladı ve isabetli hücumlarla çeyrek ortasında skor farkını kapattı. Çeyreğin yarı dilimlik bölümü 46-44 Bourges Basket üstünlüğüyle geride kaldı. Evans ve Tina’nın devreye girmesiyle tekrar üstünlüğü eline alan Sarayın Sultanları rakibe mola aldırdı: 46-51. Tina’nın üçlüğüyle farkı koruyan takımımız, Plum’un son hücumda kaydettiği faul isabetleriyle final periyoduna 56-49 önde girdi. Boyalı alanda Tina’yı iyi kullanmaya devam eden takımımız son çeyreğin başında farkı çift haneye çıkardı. Farkı 13’e çıkarmamızla molaya giden rakip moladan 4-0’la dönünce bu sefer biz mola aldık. Basit top kayıpları ile gelen Bourges Basket sayıları sonrasında fark tek hanelerde giderken rakip takım son dakikaya 67-65 üstünlükle girdi. Plum’ın orta mesafesiyle tekrar eşitliği yakalarken son hücumumuzda çalınmayan bir faul potamıza sayı olarak döndü. Bourges Basket maçı 69-67 kazandı.

Tina Krajisnik 19 sayı ve 12 ribauntluk performansıyla double-double yaparken, bir süredir milli takım kampında olması nedeniyle Amerika'da bulunan ve Final-Four öncesinde takıma katılan Kelsey Plum 21 sayı ve 8 ribauntluk istatistiğine rağmen mağlubiyete engel olamadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0