Burak Elmas: Bu seçim o-la-cak!

Galatasaray'da son anda iptal edilen olağanüstü seçim bir çok tartışmayı da beraberinde getirirken başkan Burak Elmas konuyla ilgili olarak basın toplantısında bulundu. Divan Kurulu tarafından olağanüstü gerçekleştirilen toplantıya katılmayan ve burada kendisine yönelik eleştirilere dikkat çeken Elmas, seçim takviminin yeniden belirleneceğini tekrardan ifade etti. Burak Elmas ayrıca kendisine yönelik eleştirilere de cevap verdi.

BU SEÇİM O-LA-CAK!
Maalesef dün yaptığım basın toplantısının üzerine tekrar bir basın toplantısı yapma zarureti hasıl oldu. Zira dün yaptığım açıklamalarda anlatmak istediklerimin tam tersi bir algı oluşturmaya çalışılırken bu algı, belirli kişiler tarafından körüklenmeye çalışıldı. 26 Mart tarihinde gerçekleşen olağan genel kurulumuzun sonrasında ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, bilaistisna hepimiz, geçmişte yapılan örneklerin haricinde Galatasaray'ın önünü açmak ve seçim yapmak üzere üzerimize düşen her şeyi yaptık. Bunu anlamamakta ısrar eden, bunu kendi Galatasaray içi siyaseti için kullanmak isteyenlere tekrar üstüne basa basa söylüyorum. Bu seçim olacak! Anlamıyorlar. Tekrar söylüyorum. Bu seçim olacak. En erken tarihe seçim kararı aldık. Burada birtakım davalar oldu. Tekrar söylüyorum. Bu davalara bilaistisna bütün savunmaları adaylarla beraber yaptık. Bütün bu süreçte bir kez dahi bu seçim olmayacak diye bir şey, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımızın ağzından çıkmadığı gibi, her seferinde üstüne basa basa bu seçimin olacağını yapılacağını ve Galatasaray'ın iradesinin gereğinin yapılacağını söyledik. Davalarda da şahitli masalarda tüm hukuki girişimlerde herkesin bilgilisi dahilinde hareket ettik. Dün sabah elimize, ilan etmiş olduğumuz ve aslında bugün yapılması gereken seçimimizin iptal olduğuna dair mahkeme kararı ulaştı. Bu karardan sonra adaylarımızı ve her zaman seçime götürdüğümüz divan başkanımızı da davet ettik ve istişare yaptık. Onlar bize 21-28 Mayıs tarihini arzu ettiklerini söylediler. 21-28 Mayıs tarihinin tüzüğümüze göre yürürlüğe girebilmesi için en geç salı gününe kadar bu yönetim kurulu kararının alınması gerekiyordu. 21-28 Mayıs tarihi, cuma günü alınmadığı zaman bu tarih ihtimali ortadan kalkmıyordu. Sadece şunu söyledim. Bu da yönetim kurulumuzun yeni öğrendiği bir bilgi olduğu için, bu kadar önemli bir konuda en azından çok kısa bir süre istişare etmek üzere izin istedik.

SEÇİM 4-11 HAZİRAN'DA OLACAK
Bu arada da seçimim bugün yapılabilmesi adına tüm yönetim kurulu üyelerimiz imzasıyla ilgili mahkemeye başvuruda bulunarak tedbir kararının kalkmasını istedik. Dün burada yaptığım basın toplantısında tekrar size söyledim. Yapmış olduğumuz yani bugün seçiminin yapılması için koyulan tedbirin kaldırılması için başvurumuzun reddi kararı saat dün 15.46'da ulaştı. Kulüp hukukçularımız bize bu konuda böyle bir bilgi verdiler. Burada seçim yapılacak fakat tarih ile ilgili bir çok şeyi konfirme etmemiz gerekiyordu. Galatasaray başkanı ve yönetim kurulunun istişare etmek için kısa bir zaman istemesi çok doğal. İstenen vakit hala geçerliyken, lisemizin müsaitliği, gerekli izinler alınması gibi bir çok detay var. Burada iki tane tarih bulunuyor önümüzde.  Adayların talep ettiği 21-28 Mayıs.. Bugün Divan Kurulunun yaptığı olağanüstü toplantıda tavsiye kararı oldu. Bir diğeri de üyelerimizin topladığı, dün de benim de bu dilekçenin toplanmasına sana destek verdiğimi söyledim 4-11 Haziran tarihleri. Bu iki tarih arasında bir karar vermemiz gerekiyordu. Biz pazartesi bu konuyla ilgili 4-11 Haziran olarak karar alacağız. Yürürlüğe de sokacağız. Bunu tekrar söylüyorum. Galatasaray'da seçim olacak. Başkalarının yaptığı gibi Galatasaray iradesine rağmen ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım bu koltuklarda oturmayacağız! Bugüne kadar bu seçimin yapılması için bütün iradeyi ortaya koyduğumuz gibi bundan sonra bu seçim yapılması için şeffaf şekilde, bugüne kadar yaptığımız şekilde bütün iradeyi ortaya koyacağız. 

KİMSE BANA GALATASARAYLILIK ÖĞRETMESİN
Nitekim yapılan toplantıda toplantı ile ilgili endişelerimiz gerçekleşti. Bu toplantıda bütün bu süreçte seçim iradesini defalarca yapacağımızı belirtmemize rağmen, yangın yapmak isteyen, geçmişte yaptıkları hareketleri unutarak hiçbir şey yokmuş gibi herhangi yüz kızarması dahil olmadan çıkıp Galatasaray başkanına hakaret eden disiplinlik en az 4-5 tane konuşma oldu. Toplantıdan sonra sayın divan başkanımızı arayarak şahsına, bu toplantıda konuşmalar ile ilgili, bu toplantıda yapılan ithamlar, Galatasaray başkanlık makamına yapılan çirkin söylemlerle ilgili herhangi bir müdahalede bulunmamasının bugüne kadar birlikte yürütmüş olduğumuz  kişisel saygı sevgi ilişkisi hem de divan başkanlığını ve spor kulübü başkanı ilişkisi çerçevesinde kendisine teessüflerimi sunduğumu belirttim. Kişisel iktidar hırslarınız olabilir. Daha önce bunu defalarca söyledim. Yaptığınız konuşmaların bedelinin Galatasaray'a gelecekte olacağını düşünerek hareket etmelisiniz. Maalesef geçmişte bu kulübü iradesini gerçekleştirmeyerek mahkemeden aldığı kararla orada oturmayı tercih etmiş, yine o konuşma yaptıkları yerde divan üyelerinin linç edildiği zaman bir kere olsun çıkıp bunu engellemek üzere ‘yapmayın’ dememiş arkadaşlarımız, orada hiçbir şey olmamış gibi konuşmalar yaptılar. Bir de üstüne yalan söylediler. Beş veya altı tane yönetici arkadaşımın hazır bulunduğu 27 Mart tarihinde yapılan bütçe oylamasında hiçbir yöneticinin veya yönetimin orada olmadığını iddia ettiler. Bu yalan söylenirken kimse bir şey söylemedi. Bugüne kadar tüm görevim süresince Galatasaray'ın ayrışmaması için Galatasaray'ın her söyleyeceğim yorumda her şeye vereceğim cevapta herhangi bir zarar görmemesi adına büyük bir tevazu, samimiyet ve nezaketle davranmaya özen gösterdim; fakat gördüğüm kadarıyla bunun zaafiyet olarak veya bize yapılacak hakaretlerin veya bizim hakkımızda söylenecek yalanların karşılıksız kalacak diye algılayan insanlar olmuş. Genel kurulda kendi başkanı konuşurken ayağa kalkmayan, başkanı Galatasaray üyeleri tarafından eleştirirken masada oturmayı tercih ederek alkışlayan Galatasaray Spor Kulübü'nün herhangi bir üyesi bana Galatasaray öğretmeye kalkmasın. Galatasaray iradesini geçmişte tanımamış kimse, bana Galatasaraylılık öğretmeye kalkmasın. Galatasaray başkanlık makamından bahsederek buraya aday olan, Galatasaray başkanlık makamını tanımadığını söyleyen hiç kimse bana Galatasaraylılık öğretmeye kalkmasın

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0