BSL | Buraya kadarmış!

Basketbol Süper Ligi'nde yarı final serisinin beşinci maçında Galatasaray NEF deplasmanda Anadolu Efes'e konuk oldu. Kazanan takımın adını finale yazdıracağı mücadelede Anadolu Efes üç sayı çizgisinin gerisinden müthiş bir yüzdeyle oynayarak sahadan 104-77'lik galibiyetle ayrıldı. 

Galatasaray NEF zorlu mücadeleye Dee Bost, Melo Trimble, Göksenin Köksal, Sadık Kabaca ve Kerry Blackshear beşiyle başladı. Anadolu Efes'i 5-0'lık başlangıcına 8 sayıyla karşılık veren takımımız Dee Bost'un sayılarıyla çeyrek ortasını 15-11 önde geçti ve bu skorla televizyon molasına gidildi. Efes'in hücum gücüne Melo ve Ndour ile güçlü şekilde yanıt verdik. Son dakikada çıkan bir faul kararıyla ilk periyot 26-26 eşitlikle geçildi. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte rakip takım 33-30 üstünlük sağlayınca 7:21'de molaya gittik. Efes farkı açtığı dakikalarda Sadık Kabaca'nın üçlüğü ve Melo'nun sayılarıyla oyuna döndük: 39-37. 43-42 Efes üstünlüğüyle 1:51'de rakip mola aldı. Efes moladan 5-0'la dönünce bu sefer biz molaya gittik. Larkin'in son saniye üçlüğüyle devreyi 51-42 geride kapadık. Efes üçüncü çeyreğe farkı çift hanelere çıkararak başladı. Hücum ritmini bulamayan takımımız savunmada da istediği performansı ortaya koyamayınca fark 20'li hanelere çıktı. Son çeyreğe 81-53 önde giren rakip takım, son periyotta bu avantajını koruyarak maçı 104-77 kazandı.

Anadolu Efes adına mücadelenin yıldızı 7/9 üç sayılık isabetle oynayan Shane Larkin olurken, yıldız oyuncu 28 sayı - 6 asistlik performansıyla galibiyette başrol oynadı. Anadolu Efes maç boyunca 16/25 üç sayılık şut isabetiyle mücadele ederken, özellikle üçüncü çeyrekte el üstü çok kritik sayılar farkın açılmasında ve maçın kopmasında büyük rol oynadı. 

Galatasaray NEF adına serinin beşinci maçında en skorer isim 20 sayı üreten Maurice Ndour olurken, Dee Bost'un hücumdaki 14 sayı - 5 asistlik performansı yeterli olmadı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0