Galatasaray NEF'ten yerli rotasyona takviye!

Sezon ortasında yaşanan baş antrenör değişikliği sonrasında Basketbol Süper Ligi'ne damgasını vuran ve yarı final serisinde Anadolu Efes'i son maça kadar zorlayan Galatasaray NEF'te yeni sezon öncesinde kadroyu güçlendirme çalışmaları sürüyor. Kulüpte yaşanacak olan seçim nedeniyle henüz resmi bir işlem yapamayan Sarı-Kırmızılar, yerli rotasyonuna takviye yapmaya hazırlanıyor. 

Basketfaul'de yer alan habere göre; Galatasaray NEF yeni sezonda yerli rotasyonunu Muhaymin Mustafa ile güçlendirecek. Sudan asıllı ve KKTC vatandaşı olan 22 yaşındaki Muhaymin, şutör guard/kısa forvet pozisyonunda göre yaparken geride kalan son 2 yılda Yunanistan Ligi ekiplerinden Ionikos Nikaias forması giyiyordu. Yunan ekibinde bu sezon 20 maçta maç başına 26 dakika forma şansı bulan genç oyuncu, bu süre zarfında 8.5 sayı - 2.6 ribaund ve 2.4 asist ortalamalarını yakaladı. 22 yaşındaki Muhaymin ayrıca bu sezon Atina temsilcisiyle Eurocup'ta da forma şansı buldu ve burada da maç başına 9.3 sayı - 5 ribaund ortalamalarını yakaladı. 

Küçük yaşta Türkiye'ye gelen ve Anadolu Efes altyapısında forma giymeye başlayan Muhaymin, kariyerinde daha sonra Pertevniyal, Beylikdüzü Basket ve Tofaş'ta forma giydi. Altyapılardaki turnuvalarda kendi yaş grubunda 2 kez en iyi forvet ve sayı kralı oldu. Çeşitli yaş kategorilerinde Türkiye milli takımının formasını giyen Muhaymin Mustafa, ligde yerli oyuncu statüsünde sayılıyor. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0