Kiralık Oyuncularımız Ne Yaptı?

Süper Lig'de bu sezon tarihinin en kötü günlerini geçiren Galatasaray'da yeni sezon öncesinde yaşanan başkanlık değişimi ve gerçekleşecek olan teknik heyet değişikliği sonrasındaki yapılanma büyük bir merak konusu olurken, bir diğer konu da geçtiğimiz sezon çeşitli takımlarda kiralık olarak forma giyen oyuncuların durumu olacak. Türkiye Şampiyonu olan U19 takımdan bazı isimlerin A takıma çıkması beklenirken, kiralık olarak bu sezon başarılı performans sergileyen isimlerin de yeni sezon öncesi kamp kadrosunda olması bekleniyor.  

Sezon başında teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yeni bir yapılanmaya giden ve 3 yıllık plan çerçevesinde hareket edeceğini açıklayan Galatasaray'da bir çok isim çeşitli takımlara kiralanmıştı. Bu isimler arasında en çok dikkat çekenler Giresunspor'u ligde tutan Okan Kocuk, Alanyaspor ile yeniden doğan Emre Akbaba ve Adana Demirspor formasıyla fırtına estiren Yunus Akgün olsa da, geçtiğimiz sezon finalde Trabzonspor'a kaybeden U19 takımının önemli isimleri de alt liglerde çeşitli takımlara kiralandı. Düzenli olarak forma giymeleri hedeflenen isimlerden Emin Bayram bu sezon TFF 1.Lig takımlarından Boluspor formasıyla neredeyse sezonun tamamında ilk 11'de görev yaparken, sezonun ikinci yarısında Niğde Anadolu FK forması giyen Atalay Yıldırım ve Eren Aydın'ın kısa zamanda skor yüküne önemli katkılar sağlaması dikkat çekti. 

2000 jenerasyonun en önemli isimleri arasında gösterilen Abdussamed Karnuçu geçmişte üstüste iki kez yaşadığı diz sakatlığı sonrasında 2.Lig ekiplerinden Tarsus İdmanyurdu formasıyla ikinci sezonunu geride bırakırken, genç orta saha oyuncusu bir önceki sezonki 30 maçlık istikrarını sürdürerek bu sezonda 28 maçın tamamında ilk 11 çıkarak önemli bir tecrübeyi geride bıraktı. Galatasaray'ın gelecek vaadeden önemli stoperleri arasında yer alan 19 yaşındaki Metehan Baltacı bu sezon ilk kez akademi dışında boy gösterdi ve TFF 3.Lig takımlarından İskenderunspor'da kiralık olarak forma giydi. Genç stoper sezonun büyük bir kısmında ilk 11'de görev yaparken, şampiyonluk sevinci yaşayarak bir üst lige yükselen takımın önemli bir parçası oldu. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0