Forvetteki tercih belli oldu!

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde yeni sezona hazırlanan Galatasaray, kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdürürken bir yandan da takım içerisindeki oyuncuların geleceği hakkında karar veriliyor. Florya'da başlayan kamp çalışmaları sonrasında Avusturya'ya hareket edecek olan Cimbom'da uzun süreli sakatlıktan dönen Mbaye Diagne ve ilerleyen yaşı nedeniyle Bafetimbi Gomis hakkında son karar verilecek.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2022-23 sezonu öncesinde 2 golcüsünden biri ile vedalaşmayı planlayan Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk'u zor bir seçim bekliyor. Yeni sezon planlamaları yapan ve forvet hattına en az 1 golcü transfer etmeyi planlayan Sarı-Kırmızılılarda, yüksek kontratı nedeniyle Diagne yada ilerleyen yaşı nedeniyle Bafetimbi Gomis takımdan ayrılması beklenen isimlerin başında geliyor. Uzun süreli sakatlıktan dönen ve fizik olarak da takımın bir hayli gerisinde olan Diagne gözden çıkarılmış gibi görünse de, Galatasaray yönetimi Senegalli oyuncunun değerini kaybetmemesi için süreci titizlikle yönetmek istiyor. Kulüple 1 yıl daha kontratı bulunan ve yıllık 2.4 milyon Euro kazanan Mbaye Diagne'ye direkt olarak kapıyı göstermek istemeyen Galatasaray yönetimi, yıldız ismin kamp çalışmalarında takımla olmasını ve hazırlık maçlarında da olabildiğince fazla süre alarak fiziksel olarak iyi bir görüntü çizmesini hedefliyor. Diagne'nin vitrine çıkması gelecek olası tekliflerin iyileşmesi anlamına gelecek. 

OKAN BURUK'UN TERCİHİ GOMİS OLDU
Diagne-Gomis arasındaki seçimde teknik direktör Okan Buruk'un tercihi Fransız golcünün kalması yönünde oldu. Gomis'in tercih edilmesinin en önemli sebebi ise liderlik özelliği, tecrübesi ve karakter yapısı. 37 yaşındaki Fransız golcünün takım oyuncusu olma, sorumluluk alma özelliğinin yanı sıra, takım içinde de ‘ağabeylik’ görevini üstlenmesi Galatasaray’da tam not alıyor. Takım arkadaşlarını bir arada tutan, genç oyuncularla ilgilenen, tecrübeli, tecrübesiz tüm futbolcularla saha dışında da deneyimlerini aktaran Gomis’in kalmasının doğru tercih olacağı görüşü ağırlık kazandı. Sadece saha içi performans katkısı değil en kariyerli, tecrübeli isim olarak da sezon içinde Galatasaray’a faydalı olacağı fikri ön plana çıkması da Bafetimbi Gomis’in tercih edilmesine neden oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0