Galatasaray, Aija Jurjane'yi transfer etti!

Aija Jurjane

Yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarını sürdüren Galatasaray kadın basketbol takımı, yabancı rotasyonuna bir ekleme daha yaptı. Sarayın Sultanları geçen sezon Botaşspor forması giyen Aija Jurjāne'yi kadrosuna kattı. 

Aija Jurjāne kimdir? 

Galatasaray'ın yeni transferi Aija Jurjāne kimdir? 15 Ocak 1988’ yılında Litvanya’nın başkenti Riga’da dünyaya geldi. Lise ve üniversite eğitimini ABD’nin Colorado eyaletinde sürdürdü ve Colorado Boulder Üniversitesi basketbol takımı ile NCAA Division 1’de forma giyme şansı buldu. 

WNBA seçmelerinde kendine yer edinemeyen oyuncumuz, 2008 yılında İspanya’nın Olesa Espanyol takımı ile imzaladı. 2016 yılına kadar Avrupa’nın farklı takımlarında forma giydi ve 2016/2017 sezonunda yolu Türkiye ile kesişti ve İstanbul Üniversitesi SK ile imzaladı. Sonraki yıllarda sırası ile Canik Belediyespor, Mersin BB, CV Avenida, Aluinvent DVTK Miskolc ve Çankaya Üniversitesi takımlarında forma giydi. Geçtiğimiz sezonu ise KBSL’nin Ankara takımlarından Botaşspor’da geçirdi. 

2021/22 sezonunda Botaşspor forması ile 27 maçta 9.4 sayı, 5.4 ribaunt, 1.3 asist ortalamaları ile parkede yer aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0