Mathias Ross resmen Galatasaray'da!

Transfer döneminde yaptığı hamlelerle dikkat çeken ve kadrosunu güçlendiren Galatasaray, savunmaya beklenmedik bir takviye yaptı. Sezon başında Abdülkerim Bardakçı hamlesiyle savunmadaki yerli rotasyonunu güçlendiren takımımız Danimarka temsilcisi Aalborg'da forma giyen Mathias Ross'u transfer ettiğini duyurdu. 21 yaşındaki stoper için 1 milyon 750 bin Euro bonservis bedeli ödeyecek olan Galatasaray, genç savunmacıyla 4 yıllık sözleşme imzaladı. 

MATHIAS ROSS KİMDİR?
15 Ocak 2001 - Aalborg, Danimarka doğumlu olan ve tam adı Mathias Ross Jensen olarak bilinen genç oyuncu doğup büyüdüğü şehrin en büyük takımı olan Aalborg akademisinde futbola başladı. Küçük yaşlardan itibaren Kırmızı-Beyazlı takımın akademisinde yer alan Ross, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. 16 yaşında Rezerv takıma yükselen ve Danimarka U17 milli takımına da davet edilen genç savunma oyuncusu 2018/19 sezonunda Aalborg teknik direktörü Morten Wieghorst tarafından A takım kadrosuna yükseltildi. Genç stoper sezonun tamamında A takımla antrenmanlara çıkarken, Rezerv takımla da maçlara çıkmaya başladı. A takımda sezon genelinde toplamda 10 maça çıkan Mathias Ross, sezonun kalan kısmında Rezerv takımda da 15 maça çıktı. 

2019-20 sezonu öncesinde artık A takımın bir parçası olan ve sadece 3 maçta Rezerv takımda görev yapan genç stoper, finalde kaybettikleri Norveç Kupası dahil olmak üzere toplamda 36 maçta görev yaptı. Bu karşılaşmaların büyük bir kısmında ilk 11'de görev yapan Ross, genç yaşına rağmen saha içindeki soğukkanlılığıyla dikkatleri üzerine çekti. Teknik direktör Jacob Friis yönetiminde 2020-21 sezonunda üçlü savunmanın sağında oynayan Ross, istikrarını sürdürdü ve sezon genelinde 28 maçta görev yapmayı başardı. Kırmızı-Beyazlı takımda geçtiğimiz sezon öncesinde teknik direktörlük görevine Martí Cifuentes getirilirken, Ross yine ilk 11'deki yerini korumayı başardı. İspanyol teknik adamın üçlü savunma düzeninde bu sefer sol tandemde görev yapan genç savunmacı, büyük bir kısmını ilk 11'de ve 90 dakika olmak üzere 30 maçta şans buldu.

2022-23 sezonunda Aalborg takımında kaptanlık bandını koluna takan 21 yaşındaki savunma oyuncusu ilk 11'deki yerini korumaya devam etti ve ligin ilk haftasındaki Viborg maçı tamamında 90 dakika sahada kaldığı 8 maçta başarılı performansını sürdürdü. Danimarka milli takımının geniş oyuncu havuzunda yer alan Mathias Ross, daha önce çeşitli kademelerde forma giymesinin ardından son olarak U21 milli takımında forma giymeye başladı. 

Genç yaşına rağmen A takımda 104 maça çıkan ve bir savunma oyuncusu olmasına karşın 6 gol - 1 asistlik performans sergileyen Mathias Ross, genç yaşına rağmen son sezonunda kaptanlık bandını takarak saha içerisinde sorumluluk aldığını gösterdi. 

FCN Blog ekibi olarak yeni transferimiz Mathias Ross'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray formasıyla üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0