Yusuf Demir resmen Galatasaray'da!

Yeni sezon öncesinde transfer çalışmalarını sürdüren ve kadrosuna önemli isimler katan Galatasaray, transfer döneminin son gününde kadrosuna gelecek vaadeden bir takviye yaptı. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde kadrosunu güçlendiren Sarı-Kırmızılılar, geçtiğimiz sezon Rapid Wien forması giyen 19 yaşındaki Avusturya pasaportlu Yusuf Demir'i kadrosuna kattı. Genç oyuncunun bonservisi için 4 yıla yayılmış bir şekilde 6 milyon Euro ödeyecek olan Galatasaray, genç oyuncuyla da 4 yıllık sözleşme imzaladı. 

YUSUF DEMİR KİMDİR?
Avusturya'da yaşayan Trabzonlu gurbetçi bir ailenin büyük oğlu olarak 2 Haziran 2003 tarihinde Viyana'da dünyaya gelen Yusuf Demir, futbol hayatına doğduğu bölgenin takımlarından birisi olan First Vienna'da başladı. 6 yaşında akademiye giren ve sonrasında 10 yaşında ülkenin en büyük takımlarından Rapid Wien'in altyapısına transfer olan Yusuf, çeşitli yaş kategorilerinde forma giydikten sonra 15 yaşında U18 takımındaki 13 maçta 5 gollük başarılı performansıyla dikkat çekti ve 16 yaşında A takıma yükseldi. Koronavirüs salgınının damgasını vurduğu 2019-20 sezonunda teknik direktör Dietmar Kühbauer tarafından A takım kadrosuna dahil edilen Yusuf, genç yaşına rağmen zaman zaman şans buldu ve 8 maçta 1 gol - 1 asistlik performans sergiledi. Genç oyuncu 2020-21 sezonunda ise A takım kadrosunda rotasyonun bir parçası oldu ve Şampiyonlar Ligi elemeleriyle birlikte Avrupa Ligi'ndeki grup maçları dahil olmak üzere toplamda 32 maçta görev yaptı. Bu karşılaşmalarda 9 gol - 3 asistlik performans sergileyen Yusuf Demir, milli takım tercihini de Avusturya'dan yana kullandı ve 18 yaşında Dünya Kupası elemeleri kapsamında Avusturya milli takımına davet edildi. 

BARCELONA KİRALADI, OPSİYONU KULLANMADI
2021 yazında Türk futbolseverler Yusuf Demir'in adını uzun bir süre gündemden düşürmedi. Rapid Wien formasıyla gösterdiği başarılı performansın ardından Katalan devi Barcelona, genç oyuncuyu 500bin Euro kiralama bedeli ve 10 maçta forma giymesi halinde 10 milyon Euro zorunlu bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. 2021-22 sezonu öncesindeki kamp dönemindeki etkileyici performansıyla dikkat çeken ve Barcelona'da teknik direktör Ronald Koeman tarafından rotasyonda değerlendirilen genç oyuncu yaşanan teknik direktör değişikliği sonrasında takımdaki yerini kaybetti. Katalan devinde 9 maçta görev yapan Yusuf, kulüpte yaşanan ekonomik krizin de etkisiyle birlikte Xavi'nin gelecek planlarında yer almaması nedeniyle devre arasında kiralama sözleşmesi feshedildi. Barcelona formasıyla çıktığı 9 maçta herhangi bir skor katkısı vermeyen Yusuf, takımına döndükten sonra çıktığı 14 maçta 1 gol kaydetti. Genç oyuncu ayrıca sezon içerisinde U19 ve U21 milli takımlarının formasıyla Avrupa Şampiyonası elemelerinde boy gösterdi. 

2022-23 sezonunda Rapid Wien'de başlayan Yusuf, sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle takımının oynadığı 14 maçta sadece 5 maçta forma giyebildi. Temmuz ayında başlayan Avusturya Ligi'nde ilk 6 hafta forma giyemeyen Yusuf, geçtiğimiz hafta oynanan Altach karşılaşmasında ilk 11'de başladı ve 90 dakika sahada kalırken, takımına 1-0'lık galibiyeti getiren golü kaydetti. 

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Yusuf Demir'e hoşgeldin diyor ve Galatasaray formasıyla üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0