Milot Rashica resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'de şampiyonluk için iddialı bir kadro kurmak isteyen ve yıldız isimleri kadrosuna katan Galatasaray, hücum hattına önemli bir takviye daha yaptı. Sarı-Kırmızılılar hücum rotasyonunu genişletmek için her iki kanatta da oynayabilen Milot Rashica'yı kiralık olarak kadrosuna katarken, Kosovalı oyuncunun kulübü Norwich'e herhangi bir bedel ödenmeyecek. 

MILOT RACHICA KİMDİR?
28 Haziran 1996, Vushtrri - Kosova doğumlu olan Milot Rashica
futbol hayatına doğduğu bölgenin takımı olan Vushtrri ile başladı. 16 yaşına kadar ülkesinde futbol oynayan Rachica, menajer bağlantıları üzerinden Gent'te denemeye çıkmasına rağmen Belçika ekibi tarafından yeterli bulunmadı. Rachica bu denemenin ardından Kosova'ya geri dönerken yıl içerisinde yaşadığı bir sakatlık nedeniyle Almanya'ya gitmek zorunda kaldı. Futbola geri dönüşünün ardından 2014 yılında Vitesse tarafından denemeye alınan ve burada genç takımla bir süre antrenmanlara çıkan Kosovalı oyuncu gösterdiği başarılı performansın ardından 3 yıllık sözleşmeyi imzaladı. Hollanda ekibi 2015 kışında Kosova kulübüne yetiştirme bedeli olarak 300bin Euro bonservis öderken, Temmuz ayından geçerli olmak üzere 2018 yılına kadar sözleşme imzaladığını duyurdu.

Rachica, profesyonel futbol hayatının en önemli dönüm noktasını da Hollanda ekibinde geçirdi. Kosova'daki macerasının ardından kariyerinin ilk maçına Vitesse formasıyla Avrupa Ligi elemeleri kapsamında Southampton karşısında çıkan Rachica, sezon genelinde de 35 maça çıktı ve 8 gol - 8 asistlik performans sergiledi. Düzenli olarak ilk 11'de görev yapan ve her iki kanatta da forma giyen Rachica, adaptasyon olarak geçirdiği ilk yılın ardından ikinci sezonunda Vitesse formasıyla çıktığı 39 maçta 4 gol - 14 asistlik performansıyla hücumda dikkat çekerken 125 yıl sonra Hollanda Kupası'nda mutlu sona ulaşan Sarı-Siyahlı takımda yaratıcılığıyla dikkat çekti.

BUNDESLIGA'DA İSTİKRARLI PERFORMANS
2017-18 sezonu başladığında Rachica bıraktığı yerden devam etti. İstikrarlı performansıyla ilk 11'deki yerini korumaya devam eden Kosovalı kanat oyuncusu, Avrupa Ligi'nde grup maçlarının tamamı dahil olmak üzere 27 maç forma giydiği ve 3 gol - 3 asistle oynadığı ilk yarının ardından Ocak ayında 8.1 milyon Euro bonservis bedeliyle Bundesliga ekibi Werder Bremen'in yolunu tuttu. Bundesliga'da ilk döneminde rotasyonda şans bulan Rachica, sezon sonuna kadar 10 maçta görev yaptı ve sadece 1 gol atabildi. Yedek kulübesinden oyuna dahil olan ve rotasyonun bir parçası olan Kosovalı kanat oyuncusu ikinci sezonunda teknik direktör Florian Kohfeldt tarafından ilk 11'in değişmezleri arasında yer aldı. 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle pandemi sezonu olarak adlandırılan 2019-20 sezonunda Werder Bremen formasıyla 30 maça çıkan Rachica bu karşılaşmalarda 12 gol - 6 asistlik performansıyla kendisini kanıtlarken, bir sonraki sezona da 34 maçta 11 gol - 8 asistlik performans sığdırdı. Koronavirüs salgını gölgesinde başlayan 2020-21 sezonunda yaşadığı sakatlıklar nedeniyle ilk 11'deki yerini kaybeden Rachica, sezon genelinde çıktığı 26 maçta 3 gol - 5 asistlik performans sergilerken sezon sona erdiğinde takımdan ayrılmak istediğini Alman ekibine bildirdi. 2021 Temmuz'unda toplam 11 milyon Euro bonservis bedeli ve 4 milyon Euro'luk bonus maddeleriyle birlikte Premier Lig ekiplerinden Norwich'e transfer olan Kosovalı oyuncu, ilk sezonunda istikrarlı bir grafik çizerek 35 maçta görev yaptı ancak hücumda etkili olamadı ve 2 gol - 2 asistlik performans sergiledi. Sezon sonunda takımının küme düşmesine engel olamayan Rachica, yeni sezon öncesinde her ne kadar İngiliz ekibinden ayrılmak istese de bu talebinde başarılı olamadı. 

Championship'te mücadele eden Norwich'te yeni sezonda ilk 3 maça ilk 11'de başlayan ve sonrasında sadece 7 dakika süre alan Kosovalı oyuncu, yerini 24 yaşındaki İngiliz oyuncu Todd Cantwell'e kaptırdı. Rachica son 3 maçta teknik direktör Dean Smith tarafından maç kadrosuna dahi alınmadı. 

FCN Blog ailesi olarak yeni transferimiz Milot Rachica'ya hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz! 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0