Transfer operasyonunun perde arkası!

Haziran ayındaki seçimlerin ardından yeni sezon öncesinde kadrosunu kurmak için kısıtlı zamanı olan Galatasaray'da transfer dönemi oldukça başarılı geçti. Sportif AŞ başkanvekili Erden Timur yönetiminde teknik heyetle tabir-i caizse baştan kadro kuran Sarı-Kırmızılılarda, transfer döneminde kadroya katılan her oyuncu için saha içi performansın dışında saha dışı karakter analizinin de olduğu ayrıntılı raporlar hazırlandığı ortaya çıktı. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; transfer döneminde 13 oyuncuyu kadrosuna katan Galatasaray'ın bu süreçte nasıl ince eleyip sık dokuduğu ortaya çıktı. Süreci yöneten Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, transfer edilen 13 oyuncu için de özel raporlar aldı. Avrupalı scoutlarla temasa geçen sarı-kırmızılı yetkililer, her yeni oyuncu için ortalama 15 sayfa karakter analizi, takım arkadaşlarıyla ilişkisi, aile yaşantısı ve antrenman performansı gibi bilinmeyen detayları içeren özel bilgiler edindi. Transferlerin hepsi bu raporlar çerçevesinde değerlendirildi.

ADAPTASYON SORUNU YAŞANMADI
Başta Sergio Oliveira ve Dries Mertens olmak üzere yeni gelen oyuncular çabuk sürede uyum sağladı. 4. haftadaki Trabzonspor maçında tartışmalı penaltı pozisyonunun kahramanı olan Lucas Torreira, bizzat kulüp yetkililerine televizyon açısının yanıltıcı olduğunu söyledi ve sosyal medya üzerinden resmi hesaplarla yapılacak penaltı isyanının önüne geçti. Torreira için gelen raporda dürüstlük ifadesinin boşuna yazılmadığı ortaya çıktı. Son transfer Mata da iki haftadır maç kadrosuna dahi alınmamasına rağmen en ufak bir sorun çıkarmadı ve teknik heyetin kararını saygıyla karşıladı. 

TRABZON MAÇINDAKİ POZİSYON
Trabzonspor-Galatasaray maçının 3. dakikasında ceza sahası içerisinde Haris Seferovic'in şutunda top, bordo-mavili futbolcu Larsen'in dirseğine çarptı. Sarı-kırmızılılar da penaltı olduğu yönünde itirazda bulundu ancak farklı açılardan bakıldığında meşin yuvarlağın önce Torreira'nın ayağına ardından da Larsen'e temas ettiği görüldü ve devam kararı çıktı.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0