Derbide galibiyet parolası hazır!

Süper Lig'de yılın son derbisine çıkacak olan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk zorlu mücadele öncesinde tüm planlarını hazırladı. Ezeli rakibini analiz eden ve hafta içerisinde de ekstra çalışmalar yaptıran Buruk'un aklında kazanmaktan başka bir yol yok. Genç teknik adam hem kendisini kanıtlamak hem de takımını şampiyonluk yarışına sokmanın yollarını arıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Galatasaray'da hafta sonu oynanacak derbi öncesinde teknik direktör Okan Buruk imha planını hazırladı. Kurmaylarıyla birlikte ezeli rakiplerini en küçük detayına kadar analiz eden Buruk, derbide alacağı galibiyetle hem camiayı şampiyonluk havasına sokmak hem de kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vermek istiyor. Hafta boyunca hem Florya'da hem de Aslantepe'de yaşananlar da bunu kanıtlar nitelikteydi.. İşte detaylar!

Galatasaray'ın patronu, yardımcısı İrfan Saraloğlu'nu geçtiğimiz hafta sonu Beşiktaş - Ümraniyespor maçını izlemeye gönderirken, deneyimli antrenörün hazırladığı rapor sonrasında Siyah-Beyazlı rakibini A'dan Z'ye analiz etti. Buruk hafta içerisinde Florya'da yaptırdığı çalışmalarda derbiye özel olarak sistemini değiştirmeye gitmeyeceğini oyuncularına aktarırken, ilk 11'de de değişikliğe gitmeme kararı aldı. Takım toplantısında "Size güveniyorum" diyerek oyuncularına özgüven aşılayan Buruk, ligde kalan son 2 haftaya odaklandı. Beşiktaş ve Başakşehir maçlarından çıkartılacak 6 puan Galatasaray'ı şampiyonluk yolunda önemli olurken, camiaya da büyük bir mesaj olacak. Galatasaray'da takımın yıldızları Dries Mertens, Juan Mata ve Mauro Icardi ile özel olarak görüşen Buruk, yıldız oyunculardan saha içerisinde daha fazla sorumluluk almalarını isteyerek oynanacak olan zorlu derbinin önemini anlattı. 

DERBİ ÖNCESİ KAMP
Pazartesi gününden beri derbi çalışmalarını sürdüren Galatasaray, bu akşamdan itibaren Florya'da kampa girecek. Taktik çalışmasının ardından futbolcular tesiste kampa girecek ve Beşiktaş maçına da buradan hareket edecek. Abdülkerim'in cezasının sona ermesi nedeniyle savunmada eli güçlenen Okan Buruk, derbi öncesinde kadrosunu da belirlemiş oldu. Muslera'nın önünde savunma dörtlüsünü Boey, Nelsson, Abdülkerim, Emre Taşdemir'den kurmayı planlayan Buruk orta alanda da Torreira ve Oliveira ile rakibine üstünlük kurmaya çalışacak. Kanatlarda son haftaların formda ismi Rashica ve Kerem Aktürkoğlu'nu görevlendirecek olan Okan Buruk, forvet hattını da Mertens ve Icardi ikilisini görevlendirecek. 

50BİN TARAFTAR STADDA OLACAK
Alanyaspor maçının ardından neredeyse tüm tribünlerinde ceza alan Galatasaray'da taraftarlar, biletlerini kendi aralarında yada kulübe devretmeye devam ediyor. Satışa çıkan sınırlı sayıdaki biletleri saniyeler içerisinde tüketen Sarı-Kırmızılı taraftarların tribünlerin tamamını doldurması bekleniyor. 50bin taraftarıyla Beşiktaş'ı karşılayacak olan Galatasaray'da tribün ayrıca sezonun ilk derbisinde takımına itici bir güç olarak oyuncuları motive etmeye hazır. 

5 MİLYON TL PRİM VERİLECEK
Galatasaray yönetimi de Beşiktaş derbisi öncesinde kesenin ağzını açma kararı aldı. Sportif AŞ başkanvekili Erden Timur geçtiğimiz günlerde takımla yediği yemekte prim vereceklerini açıklarken, başkan Özbek rakamı 5 milyon TL olarak belirledi. Yönetim, tek maçlık galibiyet primini bu sezon özel olarak Beşiktaş maçında ilk kez uygulayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0