Galatasaray'da devrim!

Haziran ayında göreve başlayan Dursun Özbek ve yönetimi, camiada uzun süredir dillerden düşmeyen tüzük tadili için harekete geçti. Bir süre önce üyelere yapılan sunum ve bilgilendirmenin ardından Cumartesi günü Genel Kurulu toplayacak olan Galatasaray'da üyelerin yeterli katılım göstermesi sonrasında adeta yönetimsel devrim gerçekleşecek.

5 Kasım'da gerçekleştirilecek tüzük tadili Genel Kurulu için camianın nasıl bir sonuç vereceği merak edilirken, Galatasaray'da son dönemde büyük tartışma yaratan ve kulübü mahkeme salonlarına taşıyan "idari ibra" durumunun kaldırılması gündemin ilk sırasında yer alıyor. Divan Kurulu'nda daha önce açıklamalarda bulunan yönetici Can Natan, yapılacak değişikliklerle ilgili olarak bilgi verirken burada en büyük dikkat çeken husus mali dönem tarihlerinin değişmesi ve ibra oylamaları oldu. 

Natan'ın yaptığı açıklamalara göre; Galatasaray'da her yıl üyelere sunulan mali tablolar, kulübün en büyük mali hareketinin döndüğü Sportif AŞ gibi olacak ve 1 Haziran - 31 Mayıs dönemleri arasında olacak. Yapılan bu değişikliğe bağlantılı olarak Olağan Genel Kurul, Üyelik Başvuru ve Kabul Tarihlerinde de değişiklikler yapılacak. Ayrıca, her yıl uzun tartışmaların olduğu ve ibra oylamasının ardından karara bağlanan bütçe oylaması da Genel Kurul'dan bağımsız farklı bir tarihte Nisan ayında yapılacak. Bunun yanı sıra Galatasaray'da çok uzun süredir gündemden düşmeyen "idari ibrasızlık" durumunu ortadan kaldıracak olan ibra oylaması 2'den 1'e düşürülecek ve yönetimler yalnızca mali yönden oylanacak. 

Galatasaray'da tüzük tadili sonrasında alınacak en radikal kararlardan birisi de, halihazırda 3 yıllık süren yönetim dönemleri 2 yıla indirilecek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0