Galatasaray Nef, Basketball CL'de Son 16'da!


Galatasaray Nef, Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Legia Warszawa ile karşı karşıya geldi. Torwar Arena’daki maçı takımımız 90-76 kazandı. Yenilmez Amada bu sonuçla 4. galibiyetini aldı. 

Filou Oostende’nin Hapoel Holon’u devirmesiyle birlikte de Yenilmez Armada liderliğe yükseldi. Galatasaray Nef böylelikle grubu lider tamamladı ve son 16’daki yerini aldı.

Galatasaray Nef’te Tyrus McGee 20 sayıyla yıldızlaştı.Angelo Caloiaro 14 sayı – 6 ribaund – 6 asist ile oynadı. Dee Bost 10 sayı – 5 asist, Dylan Ennis 13 sayı – 5 asist, Sadık Emir Kabaca da 12 sayı – 3 ribaund ile mücadele etti. 

Legia Warszawa’da Ray McCallum 20 sayı – 4 asist ile oynarken Travis Leslie 13 sayı – 2 ribaund, Geoff Groselle 12 sayı – 14 ribaund ile mücadele etti. Lukasz Koszarek 9, Grzegorz Kulka da 7 sayıyla maçı tamamladı.

Göksenin Köksal ve Caloiaro’nun sayılarıyla maça başlayan Galatasaray Nef, çeyreğin sonlarında doğru dengeyi bozarak farkı yakaladı. Sadık Kabaca’nın son saniye üçlüğüyle birlikte ikinci çeyreğe 20-12 önde girdik. Rakip takım 8-0’lık bir seriyle skoru erken eşitledi. Moladan McGee ve Mahir Ağva’nın sayılarıyla dönen Galatasaray Nef, oyunun savunma tarafında ilk çeyrekteki performanstan uzak kaldı. McGee’nin sayılarıyla ayakta kalan takımımız soyunma odasına 43-38 geride gitti. 

İkinci yarıda sert savunmasını geri getiren ve kolay sayı imkanı vermeyen Galatasaray Nef, hücum ribauntları vermeyi kesince tekrar sayısal üstünlüğü sağladı. McGee’nin üçlüğüyle periyot sonlarında farkı çift haneye çıkardık. Rakibin 5-0’lık serisine Angelo’nun son saniye üçlüğüyle yanıt vererek son çeyreğe 67-59 üstünlükle girdik. 

Yunus Emre Sonsırma ve Sadık Kabaca’nın güçlü oyunlarıyla hızlı bir başlangıç yapan Yenilmez Armada, Ennis’in çalıp bitirdiği turnike sonrası 14 sayılık fark yakaladı. Skor avantajını koruyan takımımız maçı 90-76 kazandı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0