Süper Lig'de lider Galatasaray!

Süper Lig'de sezonun 15. haftasında Galatasaray evinde İstanbulspor'u ağırladı. Rakibi karşısında maça oldukça etkili başlayan ve 2 şutu direkten dönen Galatasaray mücadeleden 2-1'lik galibiyetle ayrılırken, takımımıza 3 puanı getiren goller Bafetimbi Gomis'ten geldi. Okan Buruk'un öğrencileri bu sonuçla puanını 30'a yükselterek liderliğe yükseldi. 

Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk, cezalı ve sakat oyuncular nedeniyle ideal kadrosunda değişikliğe giderken İstanbulspor karşısında mücadeleye Okan Kocuk, Sacha Boey, Kazımcan Karataş, Victor Nelsson, Abdülkerim Bardakcı, Fredrik Midtsjö, Lucas Torreira, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Milot Rashica ve Bafetimbi Gomis onbiriyle başladı. Mücadelenin ikinci yarısında sakatlığı sebebiyle Kazımcan Karataş oyuna devam edemezken, dakikalar içerisinde Patrick van Aanholt, Berkan Kutlu, Juan Mata, Yusuf Demir ve Sergio Oliveira oyuna dahil oldu. İstanbulspor karşılaşmasının ikinci yarısında oyundan alınan Lucas Torreira oyun alanından çıkarken hakemin direktifini uygulamadığı için sarı kart görürken, Uruguaylı yıldız oyuncu Sivas deplasmanında cezalı duruma düştü. 

O SEN OLSAN BARİ; BAFE GOMIS
Maçın ilk çeyrek diliminde İstanbulspor baskısını aşmaya çalışan takımımız, sert savunmayı 15. dakikada aştı. Sacha’nın sağdan kavisli ve mükemmel ortasında önce direğe takılan Gomis, ardından kullandığımız kornerde kafa vuruşuyla golü buldu: 1-0. Golden sonra baskılarını sürdüren takımımız, önde yoğun baskıyla topun sahibi oldu ve organize ataklarla İstanbulspor kalesini zorladı. 19. dakikada Kazımcan’ın ceza sahası dışından çok sert ve isabetli şutunu kaleci Jensen zorlukla kornere çeldi. Bu kornerde yine tehlike yarattık. Yan toplarla önemli pozisyon bulan takımımız, 32. dakikada bir kez daha golle burun buruna geldi. Sağ kanattan kazandığımız serbest vuruşta Mertens, ön direğe sert ve kavisli gönderdi. Torreira’nın atağı ve Jensen’in dokunduğu top arka direğe açılırken Gomis’in kaleye bir metre mesafeden vuruşu direğe takıldı. 34’te Kazımcan bu sefer güzel bir çalım sonrasında sol çaprazdan şansını denerken top direğin yanından auta çıktı. Üst üste pozisyonlara giren takımımız 35’te Gomis ile tekrar gole yaklaştı; ancak Jensen’in kurtarışı buna engel oldu. İkinci golümüz de kornerden geldi. Mertens, arkada direkte kendini unutturan Midtsjö’yü mükemmel gördü. Onun indirdiği topta Gomis’e dokunmak kaldı: 2-0. Altı dakikalık uzatmaların ilkinde İstanbulspor farkı bire indirme şansı yakaladı. Duhaney’in sağ çaprazdan sert vuruşu direği sıyırarak dışarıya gitti. İstanbulspor uzatma dakikalarında etkili pozisyonlara girerken bunlarda başarılı olamadı ve ilk yarı 2-0 üstünlüğümüzle sona erdi.

DEĞİŞİKLİKLERİN DÜŞÜRDÜĞÜ OYUN
İkinci yarı daha düşük bir tempoyla başlarken orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk bölümler sonrasında Mertens ve Kerem Aktürkoğlu ile pozisyonlara girdik. 65’te sakatlık yaşayan Kazımcan Karataş, yerine Patrick van Aanholt’a bırakırken 74’te Midtsjö - Berkan Kutlu değişikliği gerçekleşti. Rashica yerine Juan Mata, Bafe Gomis yerine ise Yusuf Demir girdi. Değişikliklerle birlikte oyuna tekrar hareket geldi. Yusuf Demir’in duvar paslarıyla ceza sahasına girmesi sonrasında topun önünde bulan Kerem’in vuruşunu Jensen kornere tokatladı. 82’de yan toptan gelen ortada Mehmet Yeşil kafayı vurarak farkı bire indirdi: 2-1. 90’da Lucas Torreira yerini Sergio’ya bıraktı. 10 dakikalık uzatma dakikalarına Kerem’in pozisyonuyla giren takımımıza karşı İstanbulspor Ethemi ile çok kritik gol pozisyonları yakaladı ancak bunlardan yararlanamadı. 90+10’da Yusuf Demir’in kişisel çabasıyla bulduğu pozisyon sonuçsuz kaldı ve maçı 2-1 kazandık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0