Kaan Ayhan resmen Galatasaray'da!

Süper Lig'in lideri Galatasaray, ara transfer döneminde kadrosuna ilk takviyeyi gerçekleştirdi. Okan Buruk yönetimindeki Sarı-Kırmızılılar, ismi her dönem Türk kulüpleriyle geçen milli oyuncu Kaan Ayhan'ı zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattı. 28 yaşındaki oyuncuyu kadrosuna katan Galatasaray, kiralama bedeli olarak 400bin Euro ve satın alma bedeli olarak 2.8 milyon Euro bonservis bedelini Sassuolo'ya ödemeyi kabul etti.

KAAN AYHAN KİMDİR?
Kaan Ayhan
hiç kuşkusuz Türk futbolseverlerin fazlasıyla yakından tanıdığı bir isim. İsmi her transfer dönemi Süper Lig'in devleriyle anılan ve son olarak 2 yıl önce Galatasaray'ın kapısından dönen 28 yaşındaki savunma oyuncusu 10 Kasım 1984 - Gelsenkirchen'de dünyaya geldi. Futbol altyapısını bölgenin en büyük takımı olan Schalke 04'de alan ve uzun yıllar alt yaş kategorilerinde forma giyen Kaan, başarılı performansının ardından 2012-13 sezonunda teknik direktör Jens Keller tarafından A takım kadrosuna davet etti. Başarılı savunmacı ilk Bundesliga maçına 19 yaşında Ausburg karşısında çıkarken, ligin 25. haftasından itibaren düzenli olarak ilk 11'de forma giymeye başladı ve sezonu 3. sırada bitiren Alman devinde savunmanın merkezinde görev yapmaya başladı. 2016 yılının Ocak ayında kiralık olarak Frankfurt'a giden Kaan, sezon sonunda 500bin Euro bonservis bedeliyle Düsseldorf'a transfer oldu.

4 yıllık Düsseldorf macerasında 121 maça çıkan Kaan Ayhan, savunmanın tüm bölgelerinde forma giymesinin yanı sıra defansif orta saha rolünde de görev yaparak çok yönlü bir performans ortaya koydu. 2019-20 sezonunda Bundesliga'da bir alt lige düşen Düsseldorf'tan sözleşmesindeki özel madde nedeniyle 2.5 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle İtalyan ekibi Sassuolo'ya imza atan Kaan geride kalan iki buçuk sezonluk İtalya macerasının son bölümünde istediği süreleri almaktan uzak kaldı. 2022-23 sezonunun ilk yarısı geride kalırken, Kaan Ayhan kulübü Sassuolo'da toplamda 11 maçta 632 dakika süre aldı. Ligin son dört haftasında teknik direktör Alessio Dionisi tarafından maç kadrosuna alınmasına karşın süre alamayan Kaan, son olarak ligin 15. haftasında Bologna deplasmanında ilk 11'de görev yaptı ve takımının sahadan 3-0 mağlup olmasına engel olamadı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ
Schalke'de 39, Frankfurt'ta 2, Düsseldorf'ta 121 ve son olarak Sassuolo'da 55 maça çıkan Kaan Ayhan
milli takım formasıyla zaman zaman Almanya'da alt yaş kategorilerinde forma giyse de 2016 yılından itibaren tercihini Türkiye'den yana kullandı. Milli takımda düzenli olarak görev yapan ve son olarak Uluslar Ligi'nde grubunu lider tamamlayarak bir üst lige yükselen Stefan Kuntz yönetimindeki yeni jenerasyonun önemli isimlerinden birisi olan Kaan, son oynanan Faroe Adaları karşılaşmasında kaptanlık bandını koluna takmıştı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0