Süper Lig | Devrenin lideri Galatasaray!

Süper Lig'de ilk yarının son maç haftası olan 19.haftada Hatayspor'u evinde ağırlayan lider Galatasaray, rakibi karşısında sahadan 4-0'lık farklı galibiyetle ayrılarak devreyi zirvede tamamladı. Taraftarının desteğiyle galibiyet serisini 8 maça çıkartan Okan Buruk'un öğrencileri maç fazlasıyla en yakın takipçisiyle arasındaki farkı 7'e yükseltirken, galibiyeti getiren goller Kerem Aktürkoğlu - Juan Mata (2) ve Bafetimbi Gomis'ten geldi.

İLK ONBİRDE DEĞİŞİKLİKLER
Pazar günü Kadıköy'de aldığı farklı galibiyetin ardından Cuma akşamı haftanın açılışını yapan Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk kadroda değişikliklere gitti. Genç teknik adam Fenerbahçe derbisinde sahaya sürdüğü savunma beşlisi (Muslera + 4) aynen korurken, orta sahada Lucas Torreira - Sergio Oliveira - Juan Mata üçlüsünü görevlendirdi. Hücum hattını Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi'den oluşturan Buruk, ilk dakikadan itibaren takımının rakip yarı alana yerleşmesini hedeflerken bundan da sonuç aldı. Başlama düdüğüyle birlikte taraftarının müthiş desteğiyle tabir-i caizse rakip yarı sahaya çöken ve ceza sahası çevresinde topun sahibi olan Galatasaray, mücadelenin ilk 45 dakikalık bölümünde rakip ceza sahasında 43 kez topla buluşarak ligde bu alanda bir rekora imza attı.

SANTRAYLA BİRLİKTE HÜCUM
Maçın başlarında oyun ağırlığını kabul ettiren Galatasarayımız, ilk pozisyonuna 7. dakikada girdi. Soldan Barış Alper’in düzgün ortasında Sergio ceza sahası içinde gelişine vurdu! Top Erce’nin kucağında kaldı. Dakikalar 9’u gösterirken Kerem Aktürkoğlu, savunmadan seken topu güzel bir kontrolle önüne alarak güzel bir dokunuşla kalecinin üstünden topu filelere gönderdi: 1-0. Hatayspor hızlı hücumlarla pozisyon ararken, 18’de rakip takım Ayoub El Kaabi ile Muslera’yı karşısına aldı; ancak açıyı zamanında kapayan Nando olası golü engelledi. Mutlak topa hakimiyetle Hatay kalesine gelen Galatasarayımızda Juan Mata uzatma dakikalarında sahneye çıktı. Icardi’nin sola gönderdiği topta Leo Dubois, arka direkteki Mata’ya al da at dercesine orta açtı. İspanyol yıldız kafasıyla düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 2-0. Beş dakikalık uzatma dakikası içerisinde herkes devre bitti derken, Matador devam dedi. Icardi hücum presiyle kazandığı topla sağ köşeye sert bir şut çıkardı! Erce Kardeşler’den seken topu iyi takip eden Juan Mata, üçüncü golümüzü filelere gönderdi ve ilk yarının skorunu tayin etti: 3-0.

SKOR AVANTAJI, KONTROLLÜ OYUN
İkinci yarıya ilk yarıdaki skor avantajının rahatlığıyla çıkan Galatasarayımız, oyunu istediği gibi yönlendirdi. Tribünde 43 bin Aslan’ın müthiş desteğiyle Hatay kalesinde üst üste pozisyonlar bulan takımımız Sergio ve Barış Alper ile önemli pozisyonlar yakalasa da çerçeveyi bulamadı. Hatayspor’un irili ufaklı ataklarında Muslera kalesinde güven verirken, 70. dakikada Berkan Kutlu, Milot Rashica, Yunus Akgün ve Bafetimbi Gomis oyuna girdi. Juan Mata, Barış Alper Yılmaz, Sergio Oliveira ve Kerem Aktürkoğlu çıkan isimler oldu. Değişiklik meyvesini çabuk verdi. Yunus Akgün, savunma arkasına sarkan Gomis’i iyi gördü. Ceza sahasında sağ çaprazdan füze gibi bir şut çeken Bafetimbi Gomis, sol üst köşeden topu filelerle buluşturdu: 4-0. 90+1’de Yunus Akgün’ün etkili şutunda kaleci Erce başarılı olurken, bol pozisyonlu mücadeleden Aslanlarımız 4-0’lık galibiyetle ayrıldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0