Yönetimden dev proje: 10 milyar TL!

Sezon başında kurduğu kadronun sonuçlarını ligde ve kupada yoluna kayıpsız devam ederek alan Galatasaray yönetimi, kulübün geleceği olarak gördüğü ekonomi hamlelerine de başladı. Daha önce Mecidiyeköy'deki binayı rezidansa çevirerek satışını yapan Sarı-Kırmızılılar, Florya'da da hiç beklenmedik bir hamle yaparak Emlak Konut'a ait olan arsayı satın aldı ve projenin startını verdi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; saha içinde istediği sonuçları alan Galatasaray'da yönetim, mali anlamda da önemli işlere imza atıyor. Sarı-Kırmızılı yönetim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin de içerisinde yer aldığı 41 dönüme yakın araziyi Emlak Konut'tan alarak müthiş bir operasyon içerisine girdi. 22 bin 627 metrekaresi kendine, 40 bin 722.5 metrekaresi de Emlak Konut’a ait bulunan alan üzerinden büyük bir katma değer sağlayacak olan sarı-kırmızılıların, buradan beklentisi tam 10 milyar TL. Bu arada Emlak Konut, Galatasaray’a verdiği 41 dönüme yakın arazinin değerlemesini de yaptırdı. Yaklaşık bir ay önce yapılan açıklamaya göre Florya arazisinin değerinin KDV hariç değeri 900 milyon lira olarak belirlendi.

8 MİLYAR TL KASAYA
Kendisine ait olmayan araziyi 1.2 milyon liraya alacağı belirtilen Galatasaray başkanı Dursun Özbek’in, bu operasyonun detaylarını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağı öğrenildi. Bankalar Birliği ile yapılan anlaşmanın 2.2 milyar lira olduğunu hatırlatan yetkililer, Florya’dan gelecek para sonrasında 8 milyar lira artıya geçeceğini ifade etti. Diğer taraftan Mecidiyeköy’deki GS LEO Residences’ın satışından 1 milyar liranın üzerinde gelir elde eden sarı-kırmızılıların, bu paranın tamamını Florya ve Kemerburgaz için harcanacağı bildirildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0