Arsen Zakharyan için resmi açıklama!

Ara transfer döneminde Kaan Ayhan, Nicolo Zaniolo ve Sam Adekugbe takviyelerini yapan Galatasaray için bir süredir ismi gündemde olan bir başka isim Arsen Zakharyan. Dinamo Moskova takımında forma giyen 19 yaşındaki oyuncu için görüşmeler devam ederken, Rusya'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Moskova kulübünün yönetim kurulu üyesi Dmitry Gafin, oyuncunun transferi için Galatasaray ile görüştüklerini açıkladı!

Rus basınına açıklamalarda bulunan Dinamo Moskova'nın yönetim kurulu üyesi Dmitry Gafin, Galatasaray'ın Arsen Zakharyan'ı istediğini resmen açıkladı. Rus yönetici, Galatasaray'ın dışında Premier Lig ekibi Chelsea'nin de oyuncuyu istediğini belirtirken kulüpler arasında herhangi bir anlaşma olmadığını ve Zakharyan'ın kararının belirleyici olacağını duyurdu. Gafin yaptığı açıklamada "Arsen Zakharyan için Galatasaray ve Chelsea'den iyi birer teklif aldık. Önümüzdeki günlerde oyuncumuzun durumuyla ilgili kesin bir karar vereceğiz. Ancak şu an herhangi bir anlaşma olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Arsen, Dinamo için mücadele vermeye devam edecek. O bizim için çok değerli bir yetenek. Eğer yollarımızı ayıracaksak bunun bir bedeli olması gerekiyor. Arsen'in tercihi de bu süreçte çok önemli." ifadelerini kullandı.

Bu sezon Dinamo Moskova formasıyla 22 maçta 3 gol - 6 asistlik performans sergileyen 19 yaşındaki Zakharyan, her ne kadar Ermeni asıllı olsa da milli takım tercihini Rusya'dan yana kullanmıştı. TFF'nin bu sezon yayınladığı kurallar gereği 21 yaş altı kategorisindeki 3 oyuncunun kadroya yazılması mümkün olduğu için Galatasaray cephesi de Zakharyan transferini bitirmek istiyor. Bir yılı aşkın süredir devam eden Rusya - Ukrayna savaşı sonrasında Avrupa'nın uyguladığı ekonomik ambargoların devam etmesi nedeniyle Chelsea'nin bu transferi tamamlaması zor görünürken, transfer penceresinin açık olması ve Türkiye'nin herhangi bir ticari ambargo uygulaması nedeniyle Galatasaray'ın bu transferde eli oldukça güçlü görünüyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0