Unutmayacağız..

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa... Yitip giden 38binden fazla can, 100binden fazla kurtarılan yaralı ve enkaz altında bekleyen niceleri. 6 Şubat Pazartesi günü ilki gece yarısı saat 4'te yaklaşık 100 saniye; ikincisi de öğle saatlerinde 1.5'ta yaklaşık 45 saniye süren Cumhuriyet tarihinin en yıkıcı depremlerinde 10 günü geride bıraktık. Umudumuz hala var, enkaz altından bir can daha sağ çıkartabiliriz. Yaşanan tüm aksaklıklara, ihmallere, engellemelere ve koordinasyonsuzluklara rağmen; belki bir can daha...

Felaketin büyüklüğünü ve insanların yaşadığı dramı anlatmak için "Asrın Felaketi" denilmesine karşın, yardım tırlarına kendi flamasını asmaya çalışanları da; “siyasetin yeri mi şimdi” diye çıkıştıktan sadece birkaç cümle sonra seçimlerin ertelenmesini talep edenleri de; toplanan yardımların başka yerde toplanması nedeniyle ağızlarından salyalar akıtarak saldırganlaşanları da; felaket anında bile "bizden - sizden" diye ayıranları da; enkaz altında kalan vatandaşın kredi kartını alarak markette alışveriş yapanı da; giden yardım tırını yolun ortasında çevirip silah zoruyla "ya seve seve, ya da sen bilirsin" diyerek yağmalayanları da; yanındaki bina dimdik ayakta dururken daha geçen sene yapılmasına karşın tuz buz olan binanın müteahhidini "aslında iyi birisi" diye savunanını da... Depremden sonra 24, 48 ve hatta 72 saat sonra vatandaşına çadır veremeyen, bir tas sıcak çorba götüremeyenleri de. Unutmayacağız!

Konuşacak, konuşulacak çok şey var. Hesabını soracağımız da.. Ama unutmayacağız. Peşinen söylüyoruz, unutmayacağız! Ancak yaralarımızı yavaş yavaş sarma vakti. 5 Şubat Pazar akşamı Trabzonspor karşısında kazanıp bir de üzerine maç gecesi 23 yaşındaki İtalyan yıldız Zaniolo'nun transferi ihtimallerini konuşurken, yaşanan felaket üzerine günlük rutinimizde asla yer vereceğimizi düşünmediğimiz şeyleri 10 gündür konuştuk. Elimizden gelen neyse onu yaptık. Hem kişisel olarak hem de sosyal medyada var olan gücümüzle. Yardım topladık, destek istedik, enkaz altında sesler duyduk, iş makinesi aradık. En acı olanı da; kefen yada kefen için uygun bez aradık. Bölgede yaşanan felaket için en ufak bir katkımız olduysa ne ala. Yardımcı olamadıysak da, Hz. İbrahim peygamberin hikayesindeki karınca misali tarafımızı belli ettik.

Deprem anından itibaren tabir-i caizse bölgeye yardım yağarken, aradan geçen bir kaç günün ardından bölgenin insanlarına yalnız olmadıklarını göstermeye, yardımlara ve desteğe devam etmeliyiz. 10 günde normale dönülür mü? Dönülmez. Ama artık hayat bir yerden devam etmeli. Yada devam etmeye çalışmalı, başlamalı. En azından biz ufaktan başlıyoruz. Yaralarımızı birlikte saracağız. 

Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız anısına.. Saygı ve dua ile.
Rahat uyu Muhammed Emin kardeşim, Zaniolo geldi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0